Лопетеги има задачата да спечели Шампионска лига още този сезон


Лопетеги има задачата да спечели Шампионска лига още този сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

895 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е поставил задача пред новия треньор на тима Хулен Лопетеги да спечели Шампионска лига, информира "Mundo Deportivo". Бизнесменът иска напълно да промени историята на този турнир, като отборът спечели трофея в най-силния клубен турнир в Европа за четвърти пореден път.

Задачата е била поставена на испанския треньор в личен разговор с клубния бос. Не става ясно дали този разговор се е състоял скоро или още при назначението на специалиста. Перес е изразил мнение, че ако на финала на стадион "Ванда Метрополитано" бъде победен големият съперник Барселона, това ще бъде идеалното развитие на събитията за него.

ЛОПЕТЕГИ ЗА УВОЛНЕНИЕТО: НЕ СЪЖАЛЯВАМ, БИХ НАПРАВИЛ СЪЩОТО

Лопетеги бе назначен за заместник на напусналия Зинедин Зидан преди началото на Световното първенство по футбол в Русия. Когато от Испанската футболна федерация научиха, че селекционерът на "Ла Фурия" се е разбрал с Реал, го уволниха моментално. Причината беше, че специалистът е преговарял с Перес зад гърба им. Заместникът на Лопетеги Фернандо Йеро обаче не се справи със задачите си и шампионът от 2010 година отпадна в осминафиналите на турнира. 

Реал Мадрид започва защитата на миналогодишната си титла с мач срещу Рома на "Сантяго Бернабеу". Мачът е тази вечер от 22,00 часа. В групата на "Кралския клуб" са още ЦСКА (Москва) и Виктория (Пилзен).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички