Късен гол спаси Манчестър Сити срещу борбен Хофенхайм


Късен гол спаси Манчестър Сити срещу борбен Хофенхайм
Снимка: Getty Images/Guliver

3058 0

Манчестър Сити постигна първа победа в група F на Шампионска лига. "Гражданите" доста трябваше да се потрудят, но в крайна сметка надделяха с 2:1 срещу Хофенхайм като гост.  Ранен гол на Ишак Белфодил за домакините още в 44-ата секунда откри резултата, а на Серхио Агуеро в 8-ата за гостите изравни. Домакините показаха много борбена игра и затрудниха изключително много английския тим, но 3 минути преди края Давид Силва отбеляза победното попадение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна по възможно най-добрия начин за домакините. Още в 44-ата секунда Ишак Белфодил откри резултата, след като бе изведен сам срещу вратаря Едерсон и успя да го преодолее. Това отвори изключително много мача и в 8' Сане даде перфектен пас на Агуеро, който с едно докосване прати топката в мрежата на немците - 1:1. 

В 15' Стърлинг имаше невероятен шанс да сътвори бърз обрат за "гражданите". Английският национал тръгна още преди центъра, като надбяга няколко противникови играчи, за да се озове пред стража на домакините, който обае отрази опасния удар. 

В следващите минути английският тим установи траен контрол върху топката, но защитата на Хофенхайм се справяше. И големият брой ъглови удари, които си спечели Сити не им помогна, за да отбележат второ попадение. В 33' Сане опита да преодолее трима играчи от домакините, но не успя да сътвори нищо опасно. Все пак топката стигна до останалия непокрит в наказателното поле Агуеро, който на почти опразнена врата не успя да намери очертанията ѝ. Две минути по-късно отново аржентинецът си проправи път до границата на наказателното поле и отправи снаряд към горния десен ъгъл, но Оливър Бауман показа добър рефлекс.

Хофе продължи да е изключително опасен на терена - най-вече на контраатаки. В 39' именно след такава Ишак Белфодилсе озова срещу Едерсон, но ударът му бе в средата и вратарят на "гражданите" изби топката. В 42' Агуеро опита удар от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Както и първата, така и втората част започна с добри положения пред вратата на гостите. В 47' Белфодил имаше чиста възможност за отбелязване, но стреля много встрани от лявата греда.

В 59' Фернандиньо получи отскочила топка много извън наказателното поле и не се поколеба да изстреля снаряд. Опитът му беше прецизен и насочен към долния ляв ъгъл, и щеше да завърши в мрежата, ако не бешеспасяването на Бауман. Малко след това Едерсон сгреши, като не успя да изчисти топката извън наказателното поле, но съотборниците му успяха да поправят грешката му.

Домакините продължиха да са изключително агресивни и борбени, като се бореха за всяка една топка и почти не оставяха на "гражданите" да организират опасности или ги неутрализираха. В 72' Серхио Агуеро опита да отбележи, скачайки в близост до точката на дузпата и насочвайки с глава в средата на вратата, но отново нямаше късмет. Малко след това съдията можеше да отсъди дузпа за нарушение срещу Сане в наказателното поле, но сигнал не последва. 3 минути преди края Давид Силва успя да се възползва и от грешка в защитата и без затруднения отбеляза за 1:2. 

ПРЕДИ МАЧА

"Гражданите" са единственият отбор в групата, който има загуба в групата си, след като изненадващо допусна поражение от Лион у дома. Така трите точки стават още по-задължителни в днешното гостуване.

През миналия сезон Сити не се справи паралелно с английското първенство и Шампионска лига, отпадайки на четвъртфиналите от бъдещия финалист Ливърпул. Сега в Сити са по-амбицирани от всякога да грабнат един втори трофей от континентална надпреварата. 

Аут за днешната среща са Калудио Браво, Кевин де Бройне, Бенджамин Менди, Фабиан Делф.  Освен това седмицата се очертава доста тежка за отбора на Хосеп Гуардиола, тъй като в края на седмицата предстои и гостуване на Ливърпул, което ще е от изключителна важност за битката във Висшата лига. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Хофенхайм: Бауман, Акпогума, Хугма, Пош, Кадержабек, Грилитч, Бренет, Демирбай, Белфодил, Салай, Жоелинтон

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Компани, Отаменди, Лапорт, Фернандиньо, Гюндоган, Давид Силва, Сане, Стърлинг, Агуеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички