Клоп пуска тийнейджър титуляр в атака срещу Барселона


Клоп пуска тийнейджър титуляр в атака срещу Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2267 0

Младият нападател на Ливърпул Риън Брустър е готов да дебютира в отсъствието на контузеното дуо Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Това заяви мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп преди домакинството на Барселона в мач-реванш от полуфиналите на Шампионска лига тази вечер. Вчера германският специалист потвърди, че Салах (сътресение) и Фирмино (мускулна травма) няма да са на разположение за реванша на "Анфийлд“. Първата среща на „Камп Ноу“ завърши при резултат 3:0 в полза на каталунците.

Брустър, младежки национал на Англия, стана известен на широката футболна общественост, когато спечели "Златната обувка“ на Световното първенство до 17 г. през 2017, където реализира осем попадения. Той подписа своя първи професионален договор миналата година.

"Той е готов за своя дебют и има голям шанс това да се случи тази вечер, сподели Клоп пред журналисти, когато бе запитан относно евентуалното включване на Брустър сред титулярите. - Почти сигурно е, че той ще започне сред стартовите единадесет. Има ситуации като тази. В идеалния свят, през сезона разполагаш с много повече играчи, отколкото може да си позволиш да вкараш в състава. Когато си на пейката, това те прави автоматична опция за смяна“, коментира той.

Брустър бе извън сметките през по-голямата част от кампанията с контузия на глезена и се завърна на терените миналия месец за отбора до 23 г, където изигра два мача, в които отбеляза гол и даде асистенция. Клоп добави, че тийнейджърът е в далеч по-добра физическа форма, което го прави наличен за дебют в първия състав.

"Риън е в просто една невероятна форма в последните 3-4 седмици. Завръщането му след контузия идва в подходящ момент за нас. Ще бъде чудесно, ако той оползотвори своя шанс на терена в специалния мач, който ни предстои тази вечер“, завърши германецът. А какъв нов проблем заплашва Ливърпул преди реванша вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички