Какво казва историята за съперничествата в осминафиналите на Шампионска лига


Какво казва историята за съперничествата в осминафиналите на Шампионска лига
Снимка: Guliver/Getty Images

1606 0

Днес станаха ясни 1/8-финалите в Шампионска лига, като три от мачовете се очертават като изключително интересни.

Шампионът Реал Мадрид ще мери сили с пълния със звезди тим на ПСЖ. До сега двата гранда никога не са се срещали на европейската сцена, като мачът се очаква с огромен интерес. От началото на кампанията и двата тима имат само едно поражение, но "белия балет" направи и едно равенство с Тотнъм, което по-късно се отрази в класирането им в групата.

Другата интересна двойка, която също няма мач помежду си, е тази на Ювентус и Тотнъм. Италианският шампион по традиция се представя силно в турнира. Момчетата на Маурисио Почетино пък играят атрактивен футбол и постигат силни резултати благодарение на силната игра в атака.

Челси - Барселона е третият мач, който буди огромен интерес у зрителите. Тези тимове се познават идеално в Европа. До сега те са се изправяли един срещу друг цели 10 пъти. Английският шампион е с по-добрата статистика, като е записал три победи, срещу две за тима от Каталуния, а цели пет са равенствата. Първата им среща е през сезон 2004/2005, когато Челси отстранява Барса след 2:1 на "Камп Ноу" и 4:2 в Лондон. Последната победа на испанския тим е от февруари 2006 година, когато печели гостуването на "Стамфорд Бридж" с 1:2. При последната им среща пък Челси продължи напред след 1:0 у дома и 2:2 в каталунската столица.

Базел - Манчестър Сити, Байерн Мюнхен - Бешикташ и Севиля - Манчестър Юнайтед са другите двойки, които не са играли по между си сега.

Порто и Ливърпул имат общо 4 мача в Европа до сега. "Червените" могат да се похвалят с две победи и две равенства, докато португалците още не са усещали вкуса на победата.

Шахтьор Донецк и Рома също пазят спомени от предишни мачове. Първата среща "вълците" печелят с повече от категоричното 4:0 на "Стадио Олимпико" през септември 2006, а два месеца по-късно Шахтьор печели с минималното 1:0 у дома. През 2010/2011 година двата отбора се срещат на 1/8-финалите на Шампионска лига, като Шахтьор печели и двата мача (2:3, 3:0).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички