Каква безумна нощ! Сити и Монако в брутален трилър с 8 гола и куп обрати (ВИДЕО)


Каква безумна нощ! Сити и Монако в брутален трилър с 8 гола и куп обрати (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3250 0

Каква нощ в Шампионска лига! Манчестър Сити направи феноменален обрат и стигнаха до невиждано 5:3 над Монако в безспорно най-добрия мач за тазгодишното издание на най-комерсиалния клубен турнир. Двубоят ще остане в историята като един от най-интересните и вълнуващите за последните 20 години, а "монегаските" ще съжаляват сериозно, след като изпуснаха и водачеството, и дузпа при 1:2 в тяхна полза.

"Гражданите" поведоха с гол на Рахийм Стърлинг в средата на полувремето, но Фалкао и Мбапе донесоха пълен обрат още до 41' - 1:2 до почивката. В 48' пък колумбиецът изпусна дузпа, а 10 минути по-късно Агуеро наказа гостите за 2:2.

Фалкао се реваншира с брутален гол за 2:3, след като елегантно прехвърли Вили Кабайеро, но тоталният срив на защитата на Монако донесе три гола на Сити между 71' и 82' - Агуеро, Стоунс и Сане бяха точни и донесоха пълния обрат в полза на английската селекция.

Двубоят ще се запомни със страхотни пропуски, 10 жълти картона, 1 изпусната дузпа и цели 8 гола, като безспорно това е най-добрият двубой до момента в Шампионска лига. Реваншът е след две седмици.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадата в състава на Манако беше Кевин Мбапе, който излезе като титуляр на "Етихад", редом до Радамел Фалкао. Домакините опитаха бързо да овладеят центъра на терена и имаха две добри откриващи атаки, но извеждащите подавания за Агуеро бяха пресечени от вратаря.

В 8' Силва изведе по чудесен начин Сане в наказателното поле, но младият нападател стреля високо над гредата, вместо да подаде на някой от съотборниците си. Минута по-късно Камил Глик си изкара жълт картон за нарушение край тъчлинията, а това го вади от състава на Монако за реванша.

В следващите минути гостите направиха две много добри контраатаки. Първо Мбапе нахлу опасно в наказателното поле, където в последния момент беше спрян от Фернандиньо. Две минути по-късно Бернардо Силва навърза цялата халфова линия на Сити и изведе Фалкао в коридор, но Саня успя да парира колумбиеца и не му позволи да стреля.

Най-доброто изпълнение дойде в 19', когато Силва изведе сам срещу вратаря Менди, но Кабайеро Спаси. В 25' пък Сити отвърна на удара и поведе в резултата.

Лирой Сане блесна с прекрасен пробив в наказателното поле, комбинирайки отлично с Давид Силва. Последва центриране на германския национал, което беше за Стърлинг - удар и 1:0. При попадението обаче останаха сериозни съмнения за засада.

В 32' обаче Монако изравни. Кабайеро с изключително слаб пас подари топката на Фабиньо, който размени пасове със Силва. Бразилецът се озова на крилото, откъдето центрира в пеналтерията - Фалкао засече с глава и изравни!

Само 9 минути по-късно гостите вече водеха в резултата. Изсипана топка към Мбапе свари неподготвена защитата, а младокът излъга с тяло Отаменди, за да се озове сам срещу вратаря - превъзходен удар и 1:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с много спорно положение. Фалкао падна в наказателното поле, след като Отаменди го блокира. Съдията обаче отсъди дузпа, въпреки че за същото положение първото полувреме не отсъди такава срещу Агуеро. Фалкао се засили, но обаче се спря точно преди да стреля, би слабо и Кабайеро спаси - сериозна грешка на нападателя.

Този пропуск беше наказан 10 минути по-късно. Стърлинг изведе Агуеро между двамата бранители на Монако, но ударът на аржентинеца беше слаб и право във вратаря. Субашич обаче се намеси изключително неуместно и изпусна топката, която се озова във вратата - 2:2.

Още в 61' обаче гостите отново поведоха в резултата - ново изчистване в половината на Сити позволи на Фалкао да остане сам срещу Джон Стоунс. Младокът се пробва по глупав начин да отнеме топката и остави нападателят сам срещу вратаря - великолепен прехвърлящ удар и 2:3.

Вихреното темпо обаче не беше намалено. Сити се хвърли да изравнява и в 71' натискът се отплати. След центриране от фланга Стоунс остана под топката, но Агуеро с перфектно воле засече в обратния ъгъл и реализира втория си гол - 3:3.

В 77' при центриране на Де Бройне от корнер Яя Туре успя да отклони с глава топката към далечната греда. Там с прекрасен шпагат Стоунс засече във вратата и прати Манчестър Сити напред в резултата.

Само 5 минути по-ксуно Давид Силва с брилянтен пас изведе Агуеро сам срещу вратаря, а аржентинецът поднесе топакта на Сане, който се разписа на празна врата - 5:3 и невероятен обрат за "гражданите".

Минута по-късно Монако можеше да вкара и 4-и гол, след като Менди нахлу в наказателното поле и подаде на Фалкао, но Кабайеро с невероятна намеса с крак спаси вратата си.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В Англия ни очаква страхотно зрелище, след като и двата отбора практикуват страхотен и атакуващ футбол, който се харесва на феновете. Освен това е сблъсък на две различни футболни идеологии - тоталният футбол на Хосеп Гуардиола срещу бързата игра, наложена от Леонардо Жардим.

Големият проблем за гостите ще бъде липсата на Джемерсон, който е с ключова роля в защитата на тима от Кралството. За Манчестър Сити ще липса силно стартиралият кариерата си Габриел Жезуш, който получи тежка травма.

В другата осминафинална среща тази вечер Байер Леверкузен посреща Атлетико (Мадрид). СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО ТУК

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Вили Кабайеро, Отаменди, Стоунс, Саня, Сане, Яя Туре, Фернандиньо, Давид Силва, Кевин Де Бройне, Стърлинг, Агуеро

Монако: Субашич, Сидибе, Раги, Глик, Менди, Фабиньо, бакайоко, Мбапе, Бернардо Силва, Лемар, Фалкао

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички