Гуардиола: Успехът над Наполи е сред тези, с които ще се гордея най-много


Гуардиола: Успехът над Наполи е сред тези, с които ще се гордея най-много
Снимка: Guliver/GettyImages

1465 0

"Много съм щастлив, тъй като е невъзможно да победиш Наполи, без да покажеш отличен футбол", заяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола след мача между двата отбора от груповия етап на Шампионска лига.

Манчестър Сити спечели двубоя с 2:1 и е на първо място в група F с пълен актив от 9 точки.

Гуардиола каза още, че тимът му не е успявал да пресира съперника си както е нужно и през целия мач, а в същото време Наполи е играл опростено и много грамотно.

"Това е един от най-добрите отбори, срещу които съм се изправял в цялата си професионална кариера. Много съм радостен, тъй като не можеш да биеш такъв отбор, без да играеш страхотен футбол. Това е една от победите, с която ще се гордея много. Наполи с такава игра може да спечели Серия А. Знаех, че изходът на мача ще бъде неясен до последната минута, защото Наполи са непредсказуем отбор", коментира още Гуардиола, цитиран от БГНЕС.

"Гражданите" вкараха головете си в рамките на 4 минути - Рахийм Стърлинг откри резултата в 9-ата минута, а в 13-ата Габриел Жезус увеличи преднината. Белгийският нападател на Наполи Дрис Мертенс не успя да реализира дузпа в 38-ата минута, но бе отсъдена още една в тяхна полза и Амаду Диавара успя да я реализира в 73-ата минута.

Двата отбора ще се срещнат отново на 1 ноември в Неапол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички