Груповата фаза на Шампионска лига предложи много атракция, голове и нови рекорди


Груповата фаза на Шампионска лига предложи много атракция, голове и нови рекорди
Снимка: Gulliver/GettyImages

1173 0

Вчера се изиграха и последните мачове от груповата фаза на Шампионска лига. 16 отбора си осигуриха участие в най-престижния европейски клубен турнир и на пролет, а 8 ще продължат участието си в турнира Лига Европа.

До момента отборите в турнира на богатите предложиха много емоции, изненади, красиви попадения, но също така и няколко интересни рекорда.

Най-голямо впечатление прави участието на английските отбори. Те се представиха изключително силно в групите на Шампионска лига и за първи път в историята на турнира една държава има пет представители на 1/8-финал. Освен това четири от тези пет отбора - Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм спечелиха своята група, докато Челси остана зад Рома, изоставайки само в преките двубои.

Друг интересен рекорд е броят отбелязани попадения. За първи път в турнира биват отбелязани 300 или повече гола, като точната бройка е 306. Най-много вкара звездният тим на ПСЖ - 25, а Ливърпул добави 23. 

Кристиано Роналдо пък се превърна в първия футболист в историята на надпреварата, който вкарва поне по едно попадение във всеки от шестте мача на тима си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички