"Групата на смъртта" избира своите финалисти - какво става при равенство в точките?


"Групата на смъртта" избира своите финалисти - какво става при равенство в точките?
Снимка: Getty Images/Guliver

2465 0

Най-големият европейски клубен турнир Шампионска лига навлиза в своята заключителна фаза, в която ще се определят 16-те финалисти в турнира. За някои отбори последният шести мач е без особено значение, но за други - двубоят ще се окаже решаващ за крайния изход. 

Безспорно най-завързаната група в тазгодишното издание на турнира е група С, където попадат отборите на Ливърпул, Наполи, Пари Сен Жермен и Цървена Звезда. И докато сръбският тим е извън битката за продължаване напред, то останалите три отбора се намират в рамките на три точки.

Италианският гранд е лидер в класирането с актив от девет точки, като разполага с една точка повече от шампиона на Франция. Мърсисайдци заемат третото място, изоставайки на три точки от лидера в групата.

"Червените" приемат у дома на "Анфийлд" именно лидера Наполи в директен спор за продължаване напред в турнира, докато в другия мач ПСЖ гостува в Белград, където французите излизат срещу на практика борещия се единствено за своята чест състав на Цървена Звезда.

Тимът на Ливърпул ще търси задължителна победа срещу Наполи с поне два гола разлика, ако иска да изпревари "малките магаренца" в групата, а друг резултат, който ги устройва, е 1:0. "Червените" могат да се надяват и на провал от страна на парижани в Сърбия, но това далеч не е в техните ръце, а и шансовете за подобен развой изглеждат минимални.

Последният кръг в груповата фаза крие и още по-интересна развръзка. Трите състава е възможно да се окажат с изравнен брой точки (9), а това би се случило при победа на Ливърпул и равенство между ПСЖ и Цървена Звезда. В такъв случай ще се гледат точките от директните мачове между трите отбора.

При подобен развой големият печеливш ще бъде Ливърпул, който ще се окаже с актив от шест точки в директните мачове, докато ПСЖ и Наполи ще разполагат с една по-малко (5). Така, за да се определи втория отбор, който да продължи в турнира, ще се гледа по-добрата голова разлика.

Междувременно една от звездите на Наполи се подигра с митичния "Анфийлд" преди големия мач тази вечер. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички