Факторът, който може да реши всичко между Байерн и Реал още в Мюнхен


Факторът, който може да реши всичко между Байерн и Реал още в Мюнхен
Снимка: Guliver/GettyImages

1653 0

Трудно може да се говори, че един сблъсък е решен преди реванша, особено след обрата на Барселона срещу ПСЖ. Но нито Реал, нито Байерн може да допусне подобен сценарий, така че първата битка е изключително важна за двата отбора, особено за гостуващия тим от Испания. Причината - липсата и на Пепе, и на Рафаел Варан.

Португалецът трябваше да е титуляр, но получи контузия по време на дербито срещу Атлетико Мадрид през уикенда. Варан пък е аут до края на месеца и това ще наложи на Зинедин Зидан да заложи на Начо Фернандес - човекът, който цял сезон запълва дупките в дефанзивния вал на Реал Мадрид.

Начо никога не е бил титуляр в толкова важен двубой, с изключение на мачовете, в които Марсело нямаше как да играе. Но в елиминациите в Шампионска лига и в решаващите битки в Ла Лига той никога не е заставал в центъра на отбраната до Серхио Рамос.

Двамата показаха тотална липса на синхрон при победата с 4:2 над Леганес, която дойде благодарение на ранни 3 гола от страна на "белия балет". В защита те се представиха слабо като двойка, а скромният испански тим имаше куп положения, половината от които ако бяха реализирани, Реал нямаше да спечели двубоя.

Сега Начо и Рамос трябва да покажат в пъти по-добра игра, за да дадат шанс на своя тим срещу страховитото нападение на Байерн Мюнхен. Независимо дали Левандовски играе или не, опасността в редиците на Байерн идва от много страни, а при статичните положение баварците са изключително резултатни.

Със сигурност, поне в първия мач, Зинедин Зидан ще заложи на по-дефанзивна схема, залагайки на контраатакуващата мощ на Роналдо, Бейл и Бензема. Но за да са конкурентоспособни на Байерн в двубоя, Начо Фернандес трябва да докаже, че мястото му е в Реал Мадрид. Веднъж той се справи с тежката задача - през първия полусезон, когато трябваше да излезе като титуляр в центъра на отбраната срещу Атлетико (3:0 в полза на Реал), но тогава негов партньор беше Рафаел Варан. Притеснението в Мадрид идва основно от факта, че Реал Мадрид е получил поне по един гол във вратата си в почти всеки един двубой, когато на терена са и Рамос, и Начо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички