Ето къде ще гледаме Шампионска лига и Лига Европа следващите 3 години


Ето къде ще гледаме Шампионска лига и Лига Европа следващите 3 години
Снимка: Getty Images/Guliver

25199 0

Ясно е кой ще излъчва Шампионска лига и Лига Европа у нас през следващите 3 години (сезони 2018-2021), твърди "Тема Спорт". Победителят в търга за най-елитния евротурнир е добре познат - bTV Media Group. По-голямата новина е, че телевизията ще дели правата с мобилния оператор А1 и неговите канали МАХ Sport.

Както е известно, от новия сезон Шампионска лига ще има нов формат. Мачовете остават във вторник и сряда, но ще имат нов часови пояс - четири срещи от 19:55 и четири от 22:00. Двубоите във вторник ще вървят по МАХ Sport 1, а тези в сряда по bTV Action, както досега. Цялата продукция - студия и коментари, ще се обслужва от bTV Media Group.

А1 пък планира пускането на още един спортен канал MAX Sport 3. Все още не е ясно дали мачове от най-комерсиалния футболен турнир ще вървят пряко и по "Ринг", като там може да са предимно записи от срещите. Интересното е, че преди дни А1 придоби правата за италианската Серия А именно от "Ринг".

Ако българският представител Лудогорец влезе в групите на Шампионска лига, двубоите му ще се предават по следната схема - ако са във вторник, по МАХ Sport, ако са в сряда, по bTV Action.

Вторият по значимост турнир на УЕфА Лига Европа остава със същото разпределение - първи и втори избор БНТ 1 и БНТ HD и трети и четвърти bTV Action и "Ринг".

Водещ на студиото за Шампионска лига, което след Нова година ще има сериозни промени, остава Валери Генов. Коментатори ще са Борис Касабов, Никола Кацаров, Явор Кръстев, Петър Мисов, Георги Попвасилев и Ивайло Чилев, плюс Валери Генов на мачовете от Лига Европа, за които засега bTV не предвижда студиа. Такива ще има по БНТ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички