Джини Вайналдум и Муса Сисоко показаха защо футболът е най-великото нещо


Джини Вайналдум и Муса Сисоко показаха защо футболът е най-великото нещо
Снимка: Getty Images/Guliver

3296 0

През този сезон Шампионска лига ни предложи куп любопитни срещи и множество обрати, които ни оставиха без думи. В крайна сметка Ливърпул и Тотнъм ще спорят за трофея в най-комерсиалния футболен турнир, като и двата тима направиха запомнящи се 1/2-финални дуели съответно с Барселона и Аякс.

Ливърпул обърна каталунците в реванша и спечелиха с 4:0, след като бяха загубили с 0:3 на "Камп Ноу". Грандът от холандия пък спечели с 0:1 в Лондон, но в Амстердам момчетата на Маурисио Почетино се наложиха с 2:3, за да продължат към най-важния си мач за сезона.

И в двата отбора обаче има по един играч, който ще оцени много повече участието във финала на "Уанда Метрополитано". Става въпрос за Джорджино Вайналдум от Ливърпул и Муса Сисоко от Тотнъм. Сега двамата ще спорят за най-ценното отличие в Европа, а само преди три години те се бориха за оцеляването на Нюкасъл в английската Висша лига.

ВАЙНАЛДУМ ВЛЕЗЕ В ИСТОРИЯТА СЛЕД ДВАТА СИ ГОЛА СРЕЩУ БАРСЕЛОНА

В крайна сметка "свраките" останаха 18-и и се запътиха към Чемпиъншип. Три години по-късно обаче двамата ще се изправят един срещу друг на терена на Атлетико Мадрид. Двамата играеха рамо до рамо на "Сейнт Джеймсис Парк" в тима на Стийв Макларън, като не успяха да помогнат на тима си да избегне изпадането във второто ниво на английския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички