Джерард със силни думи по адрес на Джордан Хендерсън след триумфа в Шампионска лига

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън се превърна в първия играч на мърсисайдци, който вдигна трофея от Шампионска лига над главата си след онзи знаменит обрат на "червените" в Истанбул срещу Милан. Тогава тази чест се падаше на легендата на клуба Стивън Джерард, а 14 години по-късно привлеченият за негов заместник халф повтори действието на своя идол.

Не един и два пъти Хендерсън разкрива, че е имал удоволствието да играе със своя кумир във футбола. Джерард от своя страна пък похвали лидера на 6-кратните европейски клубни шампиони за отдадеността му към отбора.

Клоп: Хендерсън трябваше да изпълни най-трудната задача в историята на футбола и успя

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за тежката задача, която неговият капитан Джордан Хендерсън има в клуба от "Анфийлд". Немският специалис...

"Когато Джордан Хендерсън вдигна трофея над главата си, първото, което изпитах бе готдост. Гордост от това, че Ливърпул се върна на европейския връх и особено горд за Джордан, защото знам колко здраво работи през годините. Знам жертвите, които е направил, напрежението, на което бе подложен, колко здраво работи във фитнеса и по какъв начин се храни. Той е истински модел на лидер. Той е от тези, които поставят себе си на последно място, за да сложи на първо място останалата част от клуба. Истината е, че Джордан Хендерсън слага Джордан Хендерсън на последно място на опашката. 

ХЕНДЕРСЪН СПАЗИЛ ОБЕЩАНИЕ, КОЕТО ДАЛ НА БАЩА СИ ПРЕДИ 19 ГОДИНИ

Стивън Джерард обясни защо напусна трибуните на "Анфийлд" преди края на мача с Барселона

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард логично бе един от десетките хиляди на стадион "Анфийлд" във вторник вечер. Бившият капитан на тима не пропу...

Всичко това е важно, но освен това той е и страхотен играч, уникален професионалист - модел на подражание. Той има мощ, можеш да му се довериш, когато е с топка в крака, страхотен пас на далечни разстояния, а през последните месеци се научи да кара отбора да пресира и в същото време се намира в топ форма. Това е ключът", заяви Джерард по адрес на своя наследник.

Още по темата

Please select answer!