Дузпа ли е играта с ръка на Серхио Рамос и трябва ли да има червен картон?


Дузпа ли е играта с ръка на Серхио Рамос и трябва ли да има червен картон?
Снимка: Guliver/GettyImages

2187 0

Една от най-големите полемики по време на дербито от Шампионска лига между Борусия (Дортмунд) и Реал Мадрид беше играта с ръка на Серхио Рамос. Въпреки че "белия балет" надигра тотално своя съперник и напълно заслужи победата си - мнение, споделено лично от треньора на "жълто-черните", футболните фенове са категорични, че Реал Мадрид е достигнал до победата, благодарение на съдийска помощ.

И донякъде са прави, защото действително Борусия Дортмунд трябваше да получи дузпа. Ситуацията е ясна - топката се отбива в Кейлор Навас, а след това в ръката на капитана на "белия балет". Ако топката се беше ударила първо в крака, а след това в ръката на Рамос, дузпа нямаше да има, но фактът, че това е рикошет, макар и от близко разстояние, не оправдава защитника - дузпа за Борусия!

Но дори да беше отсъдена такава, Рамос нямаше да получи червен картон. Първо - играта с ръка беше неволна, а топката не беше насочена в очертанията на вратата. Второ, а и по-важно - в последните 3 години от съдийската комисия към УЕФА налагат на реферите да не отсъждат едновременно дузпа и червен картон. Това е едно от сравнително новите правила във футбола - такова, с което феновете не са особено запознати - няма червен картон за Рамос

Интересен факт е, че тези, които твърдят, че съдията е донесъл победата на Реал Мадрид, пропускат ситуация през второто полувреме, когато Гарет Бейл беше сам срещу вратаря, но беше фаулиран отзад от защитник на Борусия. Сигнал на съдията не последва. Така че и двата отбора бяха ощетени в срещата, но действително крайният резултат е повече от справедлив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички