Беззъбият Реал Мадрид си заслужи антирекорд, достъпен за малцина


Беззъбият Реал Мадрид си заслужи антирекорд, достъпен за малцина
Снимка: Guliver/GettyImages

2191 0

Реал Мадрид записа 3-и пореден двубой без да отбележи гол. И, докато първите два мача бяха в Ла Лига срещу силния тим на Севиля и вечно неудобния за "белия балет" градски съперник Атлетико, то беше истински шок за възпитаниците на Хулен Лопетеги, че не успяха да вкарат гол срещу ЦСКА Москва.

В Реал със сигурност имат и много оправдания, като липса на основни футболисти (Бейл, Иско, Рамос), както и ниските температури вечерта в Москва и трите пъти, в които гредата помогна на домакините. Но е факт, че европейският шампион не успя да вкара гол на отбор, който е свикнал да вади топката от вратата си в почти всеки мач, в който играе в Шампионска лига.

Проучване на Sportlive.bg показа, че считано от 2007 година насам ЦСКА Москва е изпуснал едва няколко участия в груповата фаза на Шампионска лига, а константата за отбора е, че му се отбелязват голове. Единствените два отбора, които не вкараха гол на "армейците" до вчера бяха Трабзонспор (2:0 в Москва и 0:0 в Турция), както и през миналата година Бенфика (2:0 за московчани).

Така Реал Марид се присъедини към другите два единствени отбора, които за 11 години не успяха да вкарат на ЦСКА в Шампионска лига. "Белия балет" се престави много слабо по време на двубоя в Москва, като освен това прекрати свой собствен рекорд - какъв е той вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички