Барселона - Челси: От другата страна


Барселона - Челси: От другата страна
Снимка: Guliver/GettyImages

1224 0

Най-новото европейско футболно съперничество безспорно е Барселона - Челси. Сблъсъците между двата отбора вече са дали много на европейския футбол - драматични обрати, съдийски скандали, страхотен футбол и неочаквани моменти. Към този вече холивудски сценарий се добавя още една сюжетна линия - две от ярките звезди на "Ла Масия", които преминаха "от другата страна". Разбира се, става въпрос за Сеск Фабрегас и Педро Родригес.

Преди 6 години те бяха от губещата страна на монетата в полуфиналите на Шампионска лига между двата отбора. Тогава с екипа на Барселона те понесоха едно от най-сензационните отстранявания в последните години. Сега и двамата са с ключова роля в Челси и имат тежката задача да се изправят срещу отбора на сърцето си в решаващ мач... и то на "Камп Ноу".

"Не знам какво точно ще направя, ако вкарам гол. В тези моменти през теб преминават всякакви емоции и не мога да кажа категорично, че не бих празнувал, ако отбележа попадение", каза Сеск Фабрегас преди битката между двата тима в сряда вечер. "Но моето завръщане на "Камп Ноу" не е важно. Важен е сблъсъкът и да продължим напред в турнира".

"Със сигурност ще бъде странно да играя срещу Барселона, но ще видя много от моите бивши съотборници и приятели, с които играх толкова време. Ще бъдат специални мачове", пък бяха думите на Педро преди битката на "Стамфорд Бридж", завършила 1:1.

Независимо от сантиментите и емоциите, които Педро и Сеск изпитват, двамата ще направят всичко възможно, за да може Челси да се пребори с Барселона. Фабрегас пък е категоричен: готов е да направи всичко, за да спре Меси и да отстрани каталунците.

"С Меси ще сме близо на терена, така че ако се наложи, ще помагам в неговото спиране. Това не ме притеснява. Виждам го като съперник, който иска да спечели мача - това, което искам да направя и аз. Сега обаче сме в различни клубове и аз ще дам всичко от себе си, за да отстраним Барселона. На "Камп Ноу" винаги е трудно - игрището е много голямо, но ще работим заедно и здраво. Трябва да се възползваме максимално от възможностите, които ще получим и да нанесем поражения на съперника във всеки момент, в който можем", каза още Фабрегас при завръщането си в Испания.

Довечера може да следите реванша Барселона - Челси НА ЖИВО в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички