Байерн не знае пощада на "Алианц Арена"


Байерн не знае пощада на "Алианц Арена"
Снимка: Getty Images/Guliver

1058 0

Тази вечер Байерн (Мюнхен) посреща Севиля в четвъртфинален мач-реванш в Шампионска лига. "Баварците" си постлаха добре след успеха с 2:1 като гости. Той обаче не дойде никак лесно, а с голяма доза късмет. След като Пабло Сарабия откри, първо Хесус Навас си отбеляза автогол, а топката, бита от Тиаго, закачи защитник, преди да влезе за втори път в мрежата на домакините.

Случилото се на "Санчес Писхуан" е история, на дневен ред е реваншът в Мюнхен. А на "Алианц Арена" Байерн не знае пощада. "Баварците" спечелиха всичките си домакинства през настоящата кампания, при това убедително, срещуАндерлехт (3:0), Селтик (3:0), ПСЖ (3:1) и бешикташ (5:0). През сезона германците са със статистика 17-2-0 на "Алианц" с голова разлика 62-11. Тимът на Юп Хайнкес е в серия от 4 сухи мрежи тук, а общо през сезона те са 11. Ако за периода изключим 0:0 срещу Херта, то стряскащи за Севиля са 5:0 срещу Бешикташ и 2 пъти по 6:0 срещу Хамбургер ШФ и Борусия (Дортмунд).

В своята крепост Байерн няма загуба вече в 21 мача (19-2-0). Последният, който си тръгна с успех от Мюнхен, бе Борусия (Д) (3:2) на 26 април 2017 г. в полуфинал за Купата на Германия. А в Европа точно преди година - на 12 април Реал би с 2:1 в първи 1/4-финал за Шампионска лига.

Пресният шампион на Германия ще разчита на оптималния си състав в предстоящия мач. При 4:1 в Аугсбург Роберт Левандовски, Тиаго и Матс Хумелс останаха на пейката, докато Франк Рибери и Томас Мюлер се появиха в заключителните минути. Сега обаче ще са титуляри.

На мястото на Алаба ще играе Рафиня, като по този начин Байерн ще излезе в пълния си блясък, ако не броим контузените Мануел Нойер, Артуро Видал и Кингсли Коман.

Севиля получи сериозен удар, след като остана без централния си защитник Симон Кяер. Датският национал не успя да се възстанови от контузията, която получи в събота срещу Селта (0:4) на "Балаидос".

В състава на андалусийците се завръща Евер Банега след изтърпяно наказание. Аржентинецът е моторът и мозъкът на Севиля в средата на терена и надеждите на Винченцо Монтела са свързани с него.

Според предварителната информация гостите ще бъдат подкрепени от около 3000 фенове. На фона на близо 70-те хиляди привърженици на Байерн те ще са като капка в морето, но, макар и малцинство, горещите андалусийци успяват да създадат атмосфера, което се видя и на "Олд Трафорд".

Севиля може да няма успехите на Реал Мадрид и Барселона, но по един показател бие испанските грандове. За разлика от "Белия балет" и каталунците, андалусийците са с положителен баланс при гостуванията си в Германия. От досегашните си 8 визити севилци спечелиха 5, една завършиха наравно и паднаха в 3. Те са и в отлична серия в елиминации - от последните 4 случая в 3 са излезли крайни победители.

Севиля за първи път мери сили с Байерн, но може да се похвали с успехи като гост срещу местни величия като Борусия (Дортмунд) (1:0 през 2010 г.) и Щутгарт (3:1 през 2009 г.).

Автор: "Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички