Аталанта с интересно постижение в Шампионска лига


Аталанта с интересно постижение в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1367 0

Снощи тимът на Аталанта успя да спечели с 3:0 при гостуването си на Шахтьор Донецк в Шампионската лига. По този начин „бергамаските“ записаха втори успех в турнира и успяха да се класират напред към фазата на осминафиналите.

 По този начин играчите на Джан Пиеро Гасперини влязоха в историята на Шампионската лига по няколко причини. Първо, Аталанта стана вторият тим в турнира, успял да премине груповата фаза след 3 загуби в първите 3 срещи. Първият тим правил подобно нещо бе Нюкасъл през сезон 2002/03. Тогава „свраките“ загубиха първите си 3 срещи в групата, но в оставащите си мачове спечелиха срещу Ювентус, Динамо Киев и Фейеноорд и се класираха напред. Аталанта обаче записа още едно постижение, което нито един тим не бе правил досега. „Бергамаските“ станаха първият отбор, който е успял да се класира от груповата фаза на Шампионската лига, след като не е успял да спечели нито един от първите си четири мача.

 Със сигурност постигнатото от Аталанта е забележително, но тежките изпитания за тима тепърва предстоят, след като отборът ще трябва да се изправи срещу някой измежду ПСЖ, Байерн, Ливърпул, Барселона, РБ Лайпциг или Валенсия във фазата на осминафиналите. А ето какъв друг рекорд бе постигнат във вчерашната вечер от Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички