Алисон Бекер - герой за Ливърпул и "черна котка" за Барселона... отново


Алисон Бекер - герой за Ливърпул и "черна котка" за Барселона... отново
Снимка: Guliver/GettyImages

3125 0

Мнозина бяха тези, които получиха похвали за играта си в мача между Ливърпул и Барселона. Мърсисайдци се наложиха с 4:0 на своя "Анфийлд" късно снощи и по този начин изхвърлиха каталунците от Шампионска лига едно стъпало преди големия финал.

Джердан Шакири и Дивок Ориги все още получават похвали за успешния мач, който направиха. Двамата трябваше да заменят контузените Мохамед Салах и Роберто Фирмино и се справиха отлично. Джорджино Вайналдум се появи на почивката като принудителна смяна, но успя да вдигне стадиона на крака два пъти в рамките на три минути с попаденията си в 54' и 56'. Трент Александър-Арнолд пък бе похвален за изпълнението на корнер, при което Ориги заби четвъртия гол във вратата на гостите, който се оказа достатъчен за елиминирането на Лионел Меси и компания.

Един играч обаче сякаш не получи достатъчно добри думи за вчерашното си представяне. Всъщност за него се превръща в традиция да бъде "черна котка" за Барселона. През миналата година той успя да спре атомното нападение на каталунците, като успешно го направи и във вторник вечер пред пълния "Анфийлд". Точно така, името на този човек е Алисон Бекер. В първия мач той бе обвиняван от едни за лошото построяване на стената при "онзи" великолепен пряк свободен удар изпълнен от Лео Меси, както и за това, че не се бе позиционирал добре във въпросната ситуация. Вчера обаче бразилският национал изигра супер-мач у дома и не допусна топката дори за момент да се доближи в опасна близост до мрежата му. Бекер на няколко пъти разочарова Луис Суарес, Филипе Коутиньо и Ла Пулга, което нямаше как да не остане незабелязано.

Любопитното е, че за последната една година Алисон цели седем пъти трябваше да вади топката от мрежата си в мачове с Барселона, но и в двата случая успя да отстрани 5-кратния шампион на Европа. Преди повече от година Рома изтегли "късата" клечка в 1/4-финалите на турнира на богатите и трябваше да се изправи срещу Барселона. Първият мач на "Камп Ноу" завърши с неприятното за "вълците" 4:1, но в реванша Бекер заключи вратата си и не пусна гол, а колегите му в предни позиции забиха три безответни гола, за да поставят на колене тимът на Ернесто Валверде. 

През пролетта на 2019 година, както се казва, Алисон повтори упражнението. Той на три пъти пусна топката зад гърба си на "Камп Ноу" в първия 1/2-финал от Шампионска лига, но във вчерашния реванш се справи наистина впечатляващо. В началото на втората част Луис Суарес можеше да направи изключително тежка, дори непостижима, задачата пред момчетата на Юрген Клоп, но ударът му по диагонала с десния крак бе прекрасно избит от бразилския вратар, а само няколко минути по-късно Джини Вайналдум на два пъти се разписа, за да стопи аванса на Барселона преди Дивок Ориги да сложи точка на спора десетина минути преди края.

КАПЕЛО: ТАЗИ НОЩ ЛИКУВА НЕ САМО ЛИВЪРПУЛ, НО И МАДРИД

И така, след като през лятото Ливърпул брои рекордна сума, за да има националния страж на Бразилия, сега той доказва за пореден път, че е в отлична форма и помогна до голяма степен за това Ливърпул да играе финал в най-комерсиалния футболен турнир за втора поредна година. И докато през миналата година на вратата на мърсисайдци бе колебливият Лорис Кариус, то този сезон "червените" ще излезнат на "Уанда Метрополитано" с един доказан страж на вратата си и може би точно това ще се окаже ключът към първи трофей в Шампионска лига от 2005 година насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички