Алегри: Заслужено сме на 1/4-финал, горд съм с момчетата


Алегри: Заслужено сме на 1/4-финал, горд съм с момчетата
Снимка: Guliver/GettyImages

860 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е на мнение, че успехът над Тотнъм е напълно заслужен. "Бианконерите" се класираха на 1/4-финал в Шампионска лига с общ резултат 4:3. 

"Момчетата търпеливо чакаха своите моменти за нанасяне на решителен удар. С оглед на цялото противопоставяне в двете срещи класирането ни за 1/4-финалите е закономерно и абсолютно заслужено. През първото полувреме имахме сериозни проблеми срещу Тотнъм, който е отличен отбор. След почивката реших да освежа фланговете с пускането на Асамоа и Лихтщайнер. Радвам се, че това проработи. Моят отбор заслужава похвали за играта и съм горд, че тренирам тези момчета", обяви Алегри.

Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини заяви след отстраняването на Тотнъм, че отборът му е вярвал в успеха до последно и е чакал своите шансове.

"За нас това е забележителна нощ. Знаехме още преди мача, дори и преди първия, че ще бъде много трудно, но вярвахме силно във възможностите си. Знаехме, че Тотнъм разполага с отлични футболисти, които обаче допускат грешки в отбрана. В края на първото полувреме осъзнахме, че трябва да запазим спокойствие, тъй като ще има още възможности. Трябваше да се концентрираме в играта си и да реализираме положенията си. Съумяхме да го направим", каза ветеранът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички