Алегри: Реакцията на Буфон бе разбираема


Алегри: Реакцията на Буфон бе разбираема
Снимка: Guliver/GettyImages

5456 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри защити капитана на тима Джанлуиджи Буфон за реакцията му по време на вчерашния реванш с Реал Мадрид в Шампионска лига.

"Бианконерите“ бяха на път да сътворят сензационен обрат, след като секунди преди края на мача водеха с 3:0 на Бернабеу, с което си гарантираха най-малко продължения. Тогава обаче главният арбитър на срещата Майкъл Оливър отсъди дузпа в полза на домакините, а заради бурната си реакция Буфон получи директен червен картон. Впоследствие Кристиано Роналдо се разписа от бялата точка, с което класира Реал към полуфиналите в турнира.

"Това се случи, защото имаше прекалено голямо объркване. Но за мен реакцията на Джиджи бе разбираема. Не знам дали това ще е последният му мач в Шампионската лига, но ние бяхме буквално на три секунди от това да постигнем нещо историческо и в този момент Буфон видя как това му се изплъзва между пръстите. Това бе една нормална човешка реакция и мисля, че хората трябва да го разберат. В конкретната ситуация настъпи твърде голямо объркване, а впоследствие съдията му показа и червен картон, заяви Алегри след мача.

"Дузпата…реферът видя нарушение и я отсъди. Нямам какво повече да кажа. Определено съжаляваме много, тъй като играхме много добре в този мач. За съжаление този резултат заличи всичко хубаво от представянето ни в срещата“, допълни наставникът на торинци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички