Алегри: Не мисля, че е приключила някаква ера за Ювентус


Алегри: Не мисля, че е приключила някаква ера за Ювентус
Снимка: Guliver/GettyImages

1716 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира поражението на тима във финала на Шампионска лига. "Бианконерите" отстъпиха с 1:4 на Реал Мадрид.

"Не мисля, че сега за Ювентус е настъпил краят на някаква ера. Буфон и Бардзали остават с нас и следващата година, те могат още много да ни дадат. Разбира се, отборът трябва да се развива, за да стигне до по-високо ниво по отношение на техниката", заяви Алегри, цитиран от официалния сайт на УЕФА.

"След почивката ще се върнем към работата с нова мотивация. Футболът дава шанс да се пробваш отново следващата година", добави специалистът.

Той говори и конкретно за мача в Кардиф.

"Реал се отбраняваше добре, заради което на нашите нападатели им беше трудно да стигнат до вратата им. Изиграхме прекрасно първо полувреме - всички играчи, но след втория допуснат гол стана трудно за нас", заяви той.

"В действителност при резултат 2:1 ние даже създадохме няколко момента, но не съумяхме да се възползваме. Трябва да работим върху това как да реагираме на някои игрови ситуации. Трябва внимателно да се научим кога да ускоряваме играта, кога да я забавяме", допълва Алегри.

Както е известно, Реал спечели снощи 12-ата си титла в Шампионска лига. Ювентус има само два трофея, като последният бе спечелен през 1996 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички