Агуеро прати Сити на осминафинал и предотврати втора загуба на "гражданите"


Агуеро прати Сити на осминафинал и предотврати втора загуба на "гражданите"
Снимка: Guliver/GettyImages

3119 0

Манчестър Сити предотврати втората си загуба за сезона и втора от Лион, след като на два пъти успя да изравни на френския гранд и да запази лидерската си позиция в група

През първото полувреме "хлапетата" имаха по-добрите положения, като Корне изпусна на почти празна врата, а в края на първите 45 минути отново той удари горната греда след страхотна странична ножица.

В началото на втората част Корне най-накрая се отпуши, след като в 52' с прекрасен удар от дистнация съумя да се разпише - 1:0. По-малко от 10 минути по-късно Аймерик Лапорт успя да изравни.

Лион поведе за втори път след фантастична комбинация между Депай и Корне, при която нападателят остана сам срещу вратаря и го преодоля безпроблемно - 2:1. В 83' Агуеро след удар с глава възстанови равенството, а с това и класира "гражданите" напред - 2:2.

В класирането в група F Манчестър Сити води с 10 точки и се класира към осминафиналите, а точка ще е достатъчна на тима да е под №1 в групата. Вторият осминафиналист ще се определи в директен сблъсък между Лион и Шахтьор в Украйна. Френският тим е със 7 точки и 2 повече от украинския гранд и равен е достатъчен на отбора за класиране. Хофенхайм има шанс само за Лига Европа - при победа на "Етихад" и загуба на Шахтьор.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна много динамично, особено от страна на Лион. Домакините застрашиха с далечни удари вратата на Едерсон, но нямаше сериозна опасност за гостите. Най-доброто положение дойде към 20-ата минута, когато Сане напредна към наказателното поле и намери отлично Марез, който обаче стреля много слабо и топката беше избита в корнер.

В 29' Лион направи скандален пропуск. При контраатака Депай изведе Менди по лявото крило. Той напредна и намери отлично Корне в наказатеното поле. Овладяването на нападателя беше слабо, но топката остана у него, Едерсон беше на тревата, но последвалият удар беше крайно неточен - фрапантно отиграване на един от голмайсторите на Лион през сезона.

В 43' отново Лион можеше да поведе, и то с невероятно положение. Депай проби по лявото крило, освободи се и успя да центрира към далечната греда. Там по фантастичен начин се освободи Корне, който стреля със странична ножица, но топката срещна напречната греда - страхотен малшанс за домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52' Лион успя да материализира по-добрите си положения. След бързо изпълнение на пряк свободен удар топката беше насочена към Депай отляво пред наказателното поле. Той подаде по широчина за Корне, който пробва удар от границата и прати топката в горния десен ъгъл - 1:0 за "хлапетата".

В 63' гостите успяха да изравнят. Стърлинг центрира от пряк свободен удар, нисичкият Силва отклони зад него, а Лапорт с глава от 5-6 метра стреля много силно и реализира за 1:1.

В 81' Лион изненада съперника си за втори път. Депай овладя топката между центъра и наказателното поле и веднага пусна в коридор за Корне. Нападателят напредна, стреля и отбеляза второто си попадение - 2:1. При повторението обаче беше видно, че голмайсторът на Лион е зад отбраната на Сити, макар и само с няколо сантиметра.

Реакцията на "гражданите" беше светкавична. Само 2-3 минути след гола на Лион, при центриране от корнер Марез намери Агуеро, който атакува близката греда, стреля с глава и прати топката в долния десен ъгъл - 2:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лион: Лопес, Рафаел, Денайър, Марсело, Ауар, Маркал, Менди, Корне, Ндомбеле, Фекир, Депай

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Зинченко, Фернандиньо, Силва, Марес, Сане, Стърлинг, Агуеро

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Въпреки че се раздели с един от основните си голмайстори в лицето на Мариано Диас, а Набил Фекир не се намира в най-добрата си форма, Лион продължава да изповядва офанзивен и бърз футбол. Отборът е в поредица от 7 мача без поражение (4 победи, 3 равенства), а единствената загуба на тима у дома през сезона дойде от Ница (0:1 в последния ден на август).

Манчестър Сити пък има едно поражение като цяло през сезона. "Гражданите" отново са лидер и във Висшата лига, и в групата си в Шампионска лига, а победа над Лион гарантира и 1-ото място в групата, и класирането напред в турнира. При равенство отборът отново се класира, но може да завърши и на второ място в група "F".

Воденият от Хосеп Гуардиола тим е в серия от 8 поредни победи във всички турнири, а като гост има 2 равенства и 8 победи до момента през сезона. В един-единствен двубой "гражданите" не са се разписвали изобщо през сезона - в гостуването на Ливърпул от Висшата лига.

След победата над Сити Лион е в серия от 3 поредни равенства в турнира, докато Сити записа 3 поредни победи и е лидер с 9 точки срещу 6 в полза на Лион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички