11 дни и три звездни двубоя: Ман Сити и Тотнъм определено може да си омръзнат


11 дни и три звездни двубоя: Ман Сити и Тотнъм определено може да си омръзнат
Снимка: Getty Images/Guliver

1900 0

Шампионска лига разпредели четвъртфиналните двойки в турнира, а жребият отреди английско дерби между съставите на Манчестър Сити и Тотнъм. Двата тима предстои да премерят сили през април, а в този период се оказва, че те имат и друга среща помежду си - от Висшата лига.

Първият двубой ще се изиграе на 9 април, като домакин в срещата е Тотнъм. Все още остава под въпрос дали мачът ще се изиграе на "Уембли" или на новопостроение "Уайт Харт Лейн". Реваншът между двата отбора е насрочен за седмица по-късно - 16 април, а само четири дни по-късно "шпорите" отново ще гостуват на "гражданите" в мач от Висшата лига.

И трите мача са от изключителна важност, тъй като и двата отбора преследват своите цели. Манчестър Сити желае най-после да стигне до заключителната фаза на Шампионска лига, след като в последните сезони така и не успя, а в същото време води съревнование с Ливърпул и за титлата в Англия. Тотнъм от своя страна отпадна от битката за титлата, но пък сега трябва да брани мястото си в топ 4, а и със сигурност имат амбиции и в Шампионска лига.

Междувременно УЕФА взе решение да размени мачовете на Барселона и Манчестър Юнайтед в Шампионска лига. Каква е причината - разберете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички