Защо Гаджалов не е в "Левски"?


Защо Гаджалов не е в "Левски"?

6120 0

Един футболист от "Б" група удари в земята всички звезди на така наречените ни "грандове". Докато тези последните никой не ги иска за трансфер в чужбина, скромният защитник на Добруджа Костадин Гаджалов като по чудо се озова преди седмица в състава на шотландския Дънди. Не стига това, ами и вече изигра първия си мач във Висшата лига, а Дънди победи Мъдъруел с 4:1.

Мениджърът Пол Хартли още не може да повярва, че е успял да вземе без пари качествен защитник и то от втора лига на България. 25-годишният футболист от Рудозем вече даде заявка са бъде един от важните бойци в състава на Хартли до края на сезона. Няма и как да бъде иначе, тъй като Костадин Гаджалов беше подготвян цяла есен в Добруджа от един от най-добрите млади български треньори Светослав Тодоров. Бившият футболист на Уест Хем, Портсмут, Уигън и Чарлтън най-добре знае какво е нужно, за да пробиеш в чепато първенство като шотландското. Сега Светльо може да се гордее, че е подготвил своето момче да се справи на Острова. Нищо, че интригантите и подлизурковците изпъдиха Тодоров от Добруджа в края на декември.

Редно е да попитаме – откъде-накъде кадърен треньор като Светослав Тодоров и играч с качества като Гаджалов не получават шанс за изява в българската "А" група? Тези дни например "Левски" преговаря с някакъв румънски защитник Емил Нину. Защо ти е румънец, след като се вижда, че и у нас има добри играчи за този пост? Да не говорим пък за ЦСКА, където ще ти дадат шанс, само ако си чужд паспорт.

На хората им писна и да гледат едни и същи треньори. Гонзо, Стойчо, Балъков, Кокала... Кога някой отбор от "А" група ще се престраши да вземе Светльо Тодоров? На неговите години Ивайло Петев получи доверието на Лудогорец, спечели две шампионски титли и една купа, а сега е треньор на националния отбор.

Футболът ни затова е на този хал, тъй като няма уважение към способните играчи и треньори. Забиват ги в пета глуха за сметка на чуждестранните ментета и родните връзкари. Резултатът дотук е Мура, Зимбру, Иртиш... Циркът продължава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички