За втора поредна година: Българин е сред 60-те млади таланти на света


За втора поредна година: Българин е сред 60-те млади таланти на света

1426 0

За втора поредна година българин попадна в авторитетната класация на "Гардиън" за 60-те най-талантливи млади футболисти в света. Британското издание изготви списък с обещаващи играчи, родени през 2000 г., а в него място намери юношата на Барселона Кун Теменужков.

Кун прекара три сезона в прочутата академия на каталунците - Ла Масия, а през лятото избра да премине със свободен трансфер в английския Лийдс, където вече бележи важни голове за отбора до 23 години.

Теменужков не крие, че негов идол е Луис Суарес. Българинът се стреми да демонстрира същия голов нюх пред противниковата врата като уругваеца.

През 2016 г. Кун реализира 30 попадения за юношеския тим на каталунците (Juvenil B) и бе с основна заслуга за спечелването на титлата в шампионата. Заради силните си и постоянни изяви той бе определен за един от най-големите таланти в школата на "лос кулес", а редица анализатори и скаути му предвещават бляскаво бъдеще във футбола.

Той дори получи предложение да играе за младежкия национален отбор на Испания, но избра да защитава цветовете на родната България.

Миналата година юношата на Милан Владислав Жиков попадна в престижната класация на "Гардиън", а преди три сезона сред отличените бе юношата на Левски Божидар Краев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички