В Русия: Ивелин Попов е съкровище, Рубин ще изглупее, ако го изпусне


В Русия: Ивелин Попов е съкровище, Рубин ще изглупее, ако го изпусне
Снимка: принтскрийн

2057 0

Трансферът на Ивелин Попов в Рубин (Казан) от Спартак (Москва) показа отново, че отсъствието на българския национал от терена не е най-доброто решение, взимано някога от Масимо Карера. В момента Футболист на България за 2017 година прави фурор в Рубин на Курбан бердиев и е първи в много показатели в отбора. Този факт накара изданието "Бизнес онлайн" да стигне до извода, че една от основните задачи през лятото на клуба от Казан е да задържи Попов и да не прави "глупостта да го изпусне".

Изданието пише, че българинът много добре е паснал на настоящия си клуб и през него минават всички финални атаки на тима.

"Той има много добър поглед над терена, играта с топка и последния пас", казва за него съотборникът му Кристиан Нобоа.

В момента Ивелин, дори и изпуснал един мач, е лидер на Рубин по ключови подавания през пролетния дял на първенството. Той има 6 паса. Атакуващият халф е и играчът, който отправя най-много удари към съперниковите врати през пролетта.

Това обаче не е всичко - Попов е и голмайстор на тима - има 4 гола, колкото и Жонатас, за които са му трябвали 337 минути. Българският национал е сред най-добрите голмайстори на руската Премиер лига за втория дял на шампионата.

"Бизнес онлайн" пише още, че българинът много си пасва със Сердар Азмун, с който си партнират в атаката на тима.

"Една от основните задачи на Рубин през лятото е да запази в състава Попов. Той се вписа идеално в структурата на Бердиев и да загубиш толкова качествен атакуващ футболист би било голяма глупост", пише руското издание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички