В Полша за Спас Делев: От българските фенове избяга, а полските го аплодират


В Полша за Спас Делев: От българските фенове избяга, а полските го аплодират
Снимка: принтскрийн

2477 0

Националът на България Спас Делев е много високо ценен в Полша, и по-специално в Швечин, където е базиран настоящият му клуб Погон. Нападателят е силно подкрепян и обичан от феновете, въпреки че неговият отбор е на последно място в класирането на Екстракласа.

Полското издание szczecin.wyborcza.pl потвърди това в материал, озаглавен "В България той избяга от феновете, а в Шчечин публиката го аплодира". В него се казва, че Делев е един от най-важните, ако не и най-важният играч в Погон. На него се възлагат надеждите отборът да запази мястото си в елита.

"28-годишният играч е най-добрият пример как за книгата не бива да се съди по корицата и как да не се ръководим от стереотипи. Делев дойде в Погон преди година и половина в доста неясни обстоятелства и някои фенове бяха скептични относно този трансфер", пише szczecin.wyborcza.pl.

По-нататък медията издава, че националът едностранно е нарушил договора си с Берое и буквално е избягал от България. Клубът е протестирал и е твърдял, че Делев нарушава договора си, от който е имал да изпълни още една година. Играчът е използвал услугите на бившия юрист на ЦСКА Радостин Василев и е спечелил делото. Така успява да акостира в Шчечин.

Както е известно, самият Спас Делев призна, че е напуснал Берое, заради проблеми с феновете. "Те просто не вярваха в мен", поясни българинът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички