"Ураганът" Божинов: Кой българин не знае Цеца и Лепа Брена?


"Ураганът" Божинов: Кой българин не знае Цеца и Лепа Брена?

2536 0

Българският национал Валери Божинов започна бавно, но сигурно да оправдава епитета "голяма трансферна придобивка". В двата мача срещу Дила Гори не показа очакваното ниво, бързо се превърна в обект на критика, но избухна в следващите два мача в Суперлигата. И вече придоби ласкавия прякор "българския ураган".

Божинов говори за "Ало", където, наред с други неща, сподели, че е свикнал с критиката и с похвалите, а най-важната му цел е да се представи добре с черно-белия екип в Шампионска лига.

Дебютът ви не бе мечтаният и между феновете бързо се появи червеят на съмнението, но вие бързо показахте кой сте?

- Дълго съм в света на футбола и съм свикнал с всички оценки. Наясно съм, че обществеността е склонна първо да критикува, а след това да хвали. Аз казах, че ще говоря на терена и това е най-важното. Голямата ни цел е да се класираме в Шампионска лига. Работя усилено, живея за клуба, давам максимума, но трябва да сме наясно, че във футбола трябва да се влага много. Постоянно се случват изненади и аз мисля, че с малко късмет наесен химнът на Шампионска лига може да се чуе на нашия стадион.

Какво очаквате срещу Стяуа, кои са предимствата на Партизан и какви са техните недостатъци?

- Стяуа е сериозен отбор, трябва да подходим към тях сериозно. Топката е кръгла, нужен е малко късмет, но концентрацията е най-важна. Смятам, че този ден ще бъдем този Партизан, който всички очакват. Румънците със сигурност имат недостатъци, така че да им окажем отпор и да ги елиминираме.

"Гробарите" няма да пътуват до Букурещ, тъй като мачът ще се играе без публика. Колко тежко ще ви бъде без подкрепата на феновете в Румъния?

- Разбира се, подкрепата от трибуните ще ни липсва. Няма нищо по-хубаво от това нашите "гробари" ни аплодират през всичките 90 минути. Това ни дава допълнителна мотивация. Въпреки това ние сме професионалисти. Носим Партизан в сърцето си, където и да играем.

Срещу Ягодина сте вкарали първия си гол от дузпа. Имахте ли договорка точно вие да изпълнявате, ако отсъдят дузпа във ваша полза?

- Дузпите, статичните положения и корнерите ги тренираме всички на заниманията. Моите съотборници ми имат доверие и са преценили, че трябва аз да я бия. На тренировките се справих добре с дузпите, така че те знаят, че имам добър шут и ми гласуваха доверие. В отбора властва фантастична атмосфера.

Обичате музиката, сигурно знаете кои са Лепа Брена и Цеца?

- Разбира се, че знам, за тях всеки българин знае (смее се). Все повече опознавам и песните на други сръбски изпълнители. Съотборниците ми препоръчват различни хитове. Българският и сръбският са сходни, така че бързо уча рефрена на много от вашите песни. Въпреки това, предвид факта, че от 17 години живея в чужбина, слушам най-вече чужда музика.

През септември е вечното дерби. Вярвам, че сте нетърпелив?

- О, как да не съм! За това са ми говорили Банда, както и Саша и Стефан (Бабович). Това е най-големият мач. Обичам адреналина и предизвикателствата. Играл съм за велики чуждестранни клубове, ала за мача със Звезда нямам търпение да дойде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички