Уго Санчес: Стоичков е мой приятел, заслужено влиза в "Залата на славата"


Уго Санчес: Стоичков е мой приятел, заслужено влиза в "Залата на славата"
Снимка: БГНЕС

2638 0

Легендата на Реал Мадрид и Мексико Уго Санчес прие с ентусиазъм влизането на българската звезда Христо Стоичков в "Залата на славата в Мексико". Бившият нападател призна, че въпреки че с Камата няколко пъти са били върли съперници, и досега двамата са приятели и подържат контакт.

Стоичков влиза в "Залата на славата" в категорията "Международни звезди", заедно с Хосеп Гуардиола, Хорхе Валдано и Енцо Франческоли.

През 1990 г. Санчес и Стоичков си съперничат за "Златната обувка", като нанизват по 38 гола за сезона. В крайна сметка и двамата са наградени с отличието.

"Всеки би си помислил, че съперничеството, което имах със Стоичков, първо за "Златната обувка" през сезон 1990-91, а после и за "Пичичи" в Испания, е навредило на нашето приятелство. В крайна сметка всеки от нас получи "Златна обувка". Поддържаме приятен спомен от този незабравим миг", сподели легендата пред elsoldemexico.com.

"После Стоичков премина в Барселона и грабна "Пичичи", но с характера и агресивността си защити интересите на Барселона, както аз - на Реал Мадрид. Това съперничество не навреди на нашето приятелство и до този момент все още сме добри приятели и сме в постоянен контакт. Много заслужено той има своето място в "Залата на славата" като признание за най-добрия български футболист на всички времена", допълва мексиканецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички