Светица от Палермо бди над Чочев


Светица от Палермо бди над Чочев

3272 0

Когато през юли в София дойде новината, че Ивайло Чочев ще напусне България и ще заиграе в Италия, държавната телевизия му посвети специален половин час, в който той отговаряше директно на въпросите, задавани в ефир от феновете му. При това Чочев все още нямаше и 22 години, но вече се считаше за футболист с големи възможности. Момче, върху което ще се гради бъдещето на футбола на нацията.

Преди да изсипем похвалните думи върху Чочев, който вкара два пъти срещу Дженоа, а преди това наказа Удинезе, трябва да споменем, че зад него стои най-добрият български футболист за всички времена. "Златната топка" също игра в Италия, а освен това бе треньор на Чочев в ЦСКА. Затова, когато пристигна първата оферта от Палермо, Чочев попита Стоичков за съвет. Той му каза да приеме незабавно.

Цената му обаче се вдигна, след като заигра редовно при "червените" и се превърна в неизменна част от младежкия национален отбор. Но нещата бяха предопределени, защото пратениците на Палермо си паднаха по него от пръв поглед през март миналата година. Тогавашният спортен директор Джорджо Перинети написа в доклада си, че той има забележителни елементи в играта си. Шефът пътува до България заедно с друг скаут - Марчеджани. Така българинът попадна в горния списък за селекция, в който включваше шест имена. В този лист между другото бе и името на Робин Куиасон. Той бе представен и одобрен от треньора Джампарини. Чераволо бе пратен, за да сключи сделката и Чочев да облече розовото. За ЦСКА бяха приготвени 1,5 млн. евро, а за халфа 300 000 годишно и договор за четири години. С полет от Палермо до Виена той се озова в Клагенфург, откъдето замина за Бад, за да се присъедини към новите си съотборници.

Операцията по привличането му обаче бе достойна за шпионска история. Чочев пристигна тайно в Палермо и буквално бе скрит в хотел "Палмата" от мениджъра на тима Алесио Краколичи, който го взе от летището. Защото по това време интерес към него проявиха също Монако и Волфсбург. Но добрата сделка бе направена от Палермо. Медицинските прегледи приключиха, а най-накрая и самите преговори с него и ЦСКА. Йоан, както го прекръсти домакинът на "розовите", получи своята фланелка. Той повлече крак за останалите попълнения от чужбина.

В момента живее в квартал Мондело, а от отскоро до него и приятелката му Сузана. Обича Стивън Джерард, Андреа Пирло и Месут Йозил. Препуска по улиците на Палермо с компактна "Шкода". По време на обиколките на църквите и забележителностите на града любимо му стана светилището на св. Розалия (б.р светица родена в столицата на Сицилия).

Той бе взет веднага под крилото от Анделкович. Словенецът го следва стъпка по стъпка и му помогна да свикне с отбора и Палермо. Но нещата се получиха след контузията и отсъствието на Барето. Чочев успя да омае всички благодарение на звуците на головете и добрата си игра. Той хвърли и котва, която му гарантира добро бъдеще в Палермо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички