Стоичков за пореден път се присмя на Ван Гаал


Стоичков за пореден път се присмя на Ван Гаал
Снимка: БГНЕС

1186 0

Христо Стоичков коментира треньорите, с които е работил и в типичния си стил, Камата за пореден път не пропусна възможността да нападне холандеца Луис Ван Гаал. „За вас той е Ван Гаал, но за мен е Ван Мал (Мал в превод от испански значи лош). Това е личност, която имаше диктаторски навици, а освен това се мислеше за голям футболен капацитет, но в действителност не умееше да контролира отбора. Неприятен тип, който твърдеше, че ние сме проблемът и затова никога няма да променя мнението си за него", сподели Стоичков.

"Спокойно мога да кажа, че съм се разбирал с всичките ми треньори, с изключение на един. Йохан ме взе още много млад от България. Той бе привърженик на дисциплината и на реда, но резултатите ни говориха сами по себе си. На същия принцип бе и Димитър Пенев, който тогава водеше ЦСКА и националния отбор на България. Когато си толкова млад не е трудно да изпълняваш изискванията на старши треньора. Впоследствие съдбата ме срещна с други изключителни специалисти. След Кройф дойде Невио Скала, който бе отличен треньор и чудесен човек. Лично аз бях много впечатлен от стила му на работа. А най-хубавите ми спомени останаха от работата ми с Боби Робсън и Жозе Моуриньо.

Жозе бе точно и скромно момче. Тогава той тепърва правеше първите си стъпки в треньорската кариера. Винаги обаче съм вярвал, че ще се превърне в голям треньор. На първо място, защото натрупа солидна практика извън терена. Той е роден мениджър – умее да управлява хората и процесите. А тъй като Жозе беше крайно трудолюбиво и целеустремено момче, неговият път към успеха се оказа поразително кратък. Моуриньо се учеше постоянно от редица корифеи в професията като Кройф, Капело, Фъргюсън, Гуардиола. Тези личности твориха или продължават да творят футболната история. Така както направи с Лестър Клаудио Раниери. Да вземеш отбор от дъното на таблицата и да го направиш шампион, това е един пример за треньорско изкуство", сподели още Камата пред руското издание "Чемпионат".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички