Стоичков вдигна първата КЕШ на "Камп ноу" след четвърт век


Стоичков вдигна първата КЕШ на "Камп ноу" след четвърт век

2056 0

Христо Стоичков и съотборниците му от Дрийм тима на Барселона отпразнуваха 25-ата годишнина от спечелването на първия трофей на каталунците от Шампионска лига с приятелски мач на "Камп Ноу".

През 1992 година Камата и компания надиграха Сампдория с 1:0.

Емоционални сцени се разиграха на "Камп Ноу", когато името на всеки един от участниците в паметния финал срещу Сампдория бе обявявано от диктора под бурните аплодисменти на публиката.

На огромни екрани в две от трибуните пък бяха поставени снимки на легендарния треньор на Дрийм тима Йохан Кройф, който почина миналата година, информира БНТ.

Приятелският мач бе завършек на ден, изпълнен с празнични прояви, включващи оформянето на фензона, демонстрации на умения с топката от страна на момчета от школата на тима и футболен мач между децата на легендите.

Самата приятелска среща срещу ветераните на Бенфика се игра в две полувремена по 20 минути и завърши 0:0. Българинът бе сред най-активните на терена, като показа добри неща, въпреки възрастта си.

Кулминацията на вечерта настъпи, когато след края на двубоя Стоичков и компания вдигнаха трофея от Купата на европейските шампиони от 1992-а пред препълнените трибуни на стадиона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички