Стоичков се върна на Уембли - четвърт век след първата, преломна КЕШ


Стоичков се върна на Уембли - четвърт век след първата, преломна КЕШ

2751 0

"El Mundo Deportivo" върна двама от емблематичните футболисти на Барселона от близкото минало - Христо Стоичков и Хосе Мари Бакеро, на легендарния "Уембли", където тимът на покойния Йохан Кройф спечели първата си титла за КЕШ. Това се случи на днешната дата 20 май, но през 1992 г. при победата с 1:0 над Сампдория.

Стоичков и Бакеро са единодушни, че онзи триумф и онзи състав превръщат каталунския клуб в победител.

"Моят първи спомен идва още преди да стъпя на терена. Бяхме ескортирани от полицията, минахме през много широки улици, в близост имаше някаква фабрика. Феновете на Барса ни бяха обградили и викаха: "Шампиони, шампиони“. Когато стъпих на терена си казах: "Много сме близо“, спомни си българинът.

"Това беше първият ни трофей от КЕШ и затова е толкова специален. След това дойдоха останалите. След тази година усещането, манталитетът ни се промени. Барса се превърна в отбор победител. Показахме на хората, че можем да печелим“, разкри още той.

"След края на мача се приближихме да поздравим феновете. Хората плачеха от щастие. Фенове на Барса бяха пътували повече от 30 часа с автобус, други бяха дошли със самолет или влак. Ние бяхме отбор, който знаеше как да играе футбол, знаехме как да се защитаваме, как да атакуваме... Но най-важна бе отдадеността на всички ни“, върна се в спомена Камата.

Според него тогавашното трио в атака Лаудруп-Куман-Стоичков е сравнимо с днешния звезден тризъбец Меси-Неймар-Суарес.

"Подобни са. Трима играчи, всеки с различни качества, което ги прави напълно съвместими. Роналд беше визия и изключително докосване, Михаел беше различен и творчески, а аз бях агресивен и бърз", посочи Камата.

*Вътрешна снимка: "El Mundo Deportivo"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички