Стоичков оглави класация за най-грубите футболисти


Стоичков оглави класация за най-грубите футболисти
Снимка: БГНЕС

2554 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отново попадна на върха на класация, но този път не в особено позитивна. Той бе поставен под  №1 в подреждането на Daily Mail за най-коравите играчи, подвизавали се по европейските терени.

"Казвах за него, че е закърмен с лошо мляко”, беше казал преди време по негов адрес покойния Йохан Кройф, който привлече Стоичков от ЦСКА в Барселона. "Невероятен талант, комбиниран с могъщ характер и тялото на питбул, който не се страхува да се изправи срещу всеки, изпречил се нсреща му. Още в началото на кариерата си в Барселона отнесе наказание за настъпване на съдия, а преди това бе изритан доживот от футбола в България след бой, но в последствие санкцията бе отменена”, припомнят още англичаните.

Сърцатият бранител Трифон Иванов също е част групата  на 14 позиция с твърдите футболисти заради закана срещу германците преди четвъртфинала на Мондиала в САЩ. "Макар често шпагатите му да изглеждаха безотговорни, Иванов и до днес хората си спомнят за него с обич. Далечните му шутове и опитите му от пряк-свободни удари бяха окуражващи, а визията му - незабравима".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички