Стоичков обяви причините за ниското ниво на футбола у нас


Стоичков обяви причините за ниското ниво на футбола у нас

3327 0

Носителят на "Златната топка" през 1994г. Христо Стоичков коментира нивото на българския национал и причините за това да е ниско в момента. "Имаме прилични играчи - Миланов в ЦСКА Москва, Попов в Спартак, Чочев в Серия А и още две-три момчета от европейски клубове, но не големи. Наши футболисти обаче няма в грандовете - ето в това е разликата.

Нашето поколение представяше Барселона, Валенсия, Порто, Бенфика, Манчестър Юнайтед. Това бяха играчи от друго ниво, които съответстваха на най-високите задачи. Сега не виждам такива. Имаме млад отбор, но това не е достатъчно. Той не е в състояние да се конкурира с грандовете. Да, ние победихме Холандия, но това не е предишната Холандия. Победихме Швеция, но тя отдавна не е тази Швеция, в която бе Ибрахимович, а по-рано - Хенрих Ларсон, Бролин, Равели... Затова България в последно време я няма на световни и европейски шампионати", зави Стоичков.

Легендарната „осмица“ не пропусна да си припомни за славните години в Барселона и за партньорството му с бразилската суперзвезда Ромарио. „За него се говорят много неверни неща от хора, които в действителност въобще не го познават. Имах щастието да играя редом с Ромарио и мога да кажа, че не съм срещал по-добър нападател. За мен той си остава най-добрият централен нападател в света. Той постигаше успехи навсякъде, където играеше – дали в ПСВ, дали в Барса,или Бразилия“.

На въпрос кой отбор на Барса според него е номер 1 в историята на клуба – този от „Дрийм тийма“ на Йохан Кройф или този на Гуардиола, Стоичков, отговори: „Всеки има мнение по този въпрос. Лично аз не мога да дам отговор кой отбор е бил по-добър. Това е просто невъзможна задача. Никога не съм твърдял, че нашето поколение е било най-доброто. Според мен всеки един футболист, носил екипа на Барселона има своя принос за великата история на клуба“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички