Стоичков: Много пъти съм слагал маска, за да не ме безпокоят


Стоичков: Много пъти съм слагал маска, за да не ме безпокоят

2145 0

Легендарният български футболист Христо Стоичков даде ексклузивно интервю, в което говори за своята биографична книга, както и за предателствата и тежките загуби в последните години.

Относно предателствата, сред които не скри, че влизат и отношенията му с Любослав Пенев и Борислав Михайлов, Камата коментира: "Много са. Няма как да простя на човек, с който сме били много години и ме е предал. Генерално говоря. Болката остава, защото съм преживял най-хубавите неща в моя спортен път, но когато болката дойде от втори, от трети, тогава вече е много по-голяма. Ако ме настъпи, ако ми направи груб фаул, го приемам, защото е част от играта.

Но когато си толкова близък, кажи-речи потта е една и съща, фланелките ни са били мокри и сме играли...и има трети или четвърти човек, който се намесва, там не прощавам. Това е голямата ми болка. Аз си я нося. Тъжно ми е, тупти ми сърцето, че станаха тези неща. Аз съм си аз. Няма да ми тръгнат сълзите, напротив, ще го преодолея." Но като пусна кадри или прочета нещо някъде, връщам лентата назад. Когато сме започнали, когато сме били никои, бягали сме по тия сгурии. После, когато сме били на тези килими, радвали сме милиони хора, това остава завинаги", заяви той пред Нова телевизия. 

ЗВЕЗДА НА БАРСЕЛОНА ПРЕД СТОИЧКОВ: ТИ БЕШЕ МОЯТ ИДОЛ

Стоичков говори и за тежката 2016-а, в която загуби няколко много близки до себе си хора. "Тежко е, татко, лека му пръст, до последно имах вяра, че ще преодолее това заболяване, но Господ си го прибра. Трифон (Иванов), лека му пръст, също, може би бях последният човек, с когото той е разговарял. Остават си спомените. Три дни преди да почине Йохан Кройф, бях с него. Като погледна нагоре и лицата им са пред мен. Загубих трима човека за много кратко време. Спомените си остават, това са хубавите спомени как съм ги преживял с тях. Макар че не целият ни път е бил начертан. Винаги сме преодолявали тези неща."

"Понякога ме е спасявала маската. Днес сме кажи-речи колеги, защото ми е такава работата. Като футболист съм слагал маската, като треньор. Виждала си как ми се променя лицето като стъпя на терена. Искам да побеждавам постоянно. Аз трябва да съм си аз. Но моите колегите винаги са били с мен. Маската е била, за да съм такъв, какъвто съм. Много пъти е била, защото не искам да ме безпокоят", допълни още той.

Автобиографията на Стоичков е пълна с интересни истории, включително и за първото му Вечно дерби с Левски и наказанията след това.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички