Стоичков: Аржентина ще играе финал и в Русия, защото има Меси


Стоичков: Аржентина ще играе финал и в Русия, защото има Меси

2801 0

Футболната легенда на България Христо Стоичков, очаквано, вярва, че отборът на Аржентина ще повтори представянето си от Мондиал 2014 на Световното през 2018 г. в Русия. Преди 3 години в Бразилия "гаучосите" играха финал, но загубиха от Германия.

Въпреки своя потенциал, отборът имаше сериозни проблеми в квалификациите за надпреварата през 2018 г. и се класира в последния момент. Стоичков обаче вярва, че аржентинците ще се представят силно в Русия, дори ще са сред претендентите за титлата. Причината за оптимизма му е Лео Меси - звездата на "албиселесте".

"На това Световно мисля, че Аржентина има аргументи да мисли, че може отново да стигне до финала, първо, защото има най-добрият играч в историята, Лионел", коментира Стоичков.

Той атакува критиците на голямата звезда на Аржентина и Барселона.

"Никога не ми е харесвало, когато отборът губи, да се казва "губи Лео Меси", а когато тимът печели - печели групата. Не. Печелят и губят всички. Трябва да се промени мисленето на много хора, когато се говори, когато се пише... Какво се казва и по какъв начин се казва. Тъй като Лео е най-скромният човек, който познавам, най-решителният играч, който познавам , и футболистът, който най-много се грижи за съотборниците си", категоричен бе Камата.

Легендата на България и Барселона няма съмнение, че неговият любимец не казва какво да се случва в националния отбор.

"Мнозина казват, че Меси сменя треньори, казва кои играчи да се викат, кои - не. Това са чисти лъжи. Това са думи на истински страхливци, защото Меси е смирен човек, който работи за много хора, за много деца, за да може всеки да се радва на футбола", отсече Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички