Стилиян Петров: Бербатов щеше да е реклама за българския футбол, а ние го изгонихме


Стилиян Петров: Бербатов щеше да е реклама за българския футбол, а ние го изгонихме
Снимка: БГНЕС

3023 0

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров съжалява, че Димитър Бербатов не се е върнал да играе в Първа лига. Бившият капитан на представителния тим даде интервю за предаването "Код Спорт" по ТВ+, в което говори и за един от добрите си приятели.

"Трябва да се дава шанс и да бъдем търпеливи да изградим футболистите си в България. Ето, давам пример – излезе новина, че Димитър Бербатов, който е добър приятел и имам голям респект към него, има шанс да играе в България. Това щеше да е голяма реклама за всички нас. Това име отново да е тук, да привлече вниманието към българския футбол. А ние какво направихме? За това, че щял да избере Берое, веднага се нахвърлиха към него. Нека някой друг да му предложи, както той каза в интервю. Виждаме, че други големи звезди се прибират в страните си и играят. Всички ги приемат с почитание. Ние какво направихме – изгонихме го. Сега ще ходи в Индия. Защо да е в Индия, а не в България?", коментира Стенли слуховете за Бербатов, появили се преди около месец.

Той изрази мнение и относно нивото на българския футбол, като определи, че има леко напредване. "Българите сме малко към двете крайности – или възхваляваме, или закопаваме някой. Стават много хубави мачове, имаме много добри и талантливи млади футболисти. Може би трябва да работят малко по-здраво и по-усърдно. Вижда се, че отстъпваме физически. Идват много чуждестранни фитнес треньори. Специалистите се опитват да сравнят часовниците си с колегите си по света. Леко напредваме. Надявам се, че националният отбор ще подобри играта си, защото всички искаме това.

Трябва да се даде време на Петър Хубчев, защото видяхме, че честата смяна на треньори не води до нищо хубаво. Но продължаваме да го правим и не знам защо и какво очакваме. За селекцията – трябва да се дава повече шанс на по-младите футболисти, дори и да не са готови. Ще дойде денят, когато ще бъдат готови, но без шанс, няма как да стане. Как знаеш, че някой не е готов, когато не е получил възможност? На мен така ми беше даден шанс. Може би и аз не бях готов, но имаше треньори, които бяха търпеливи към мен. И Димитър Пенев, и Стойчо Младенов, и Димитър Димитров – доста треньори, които бяха търпеливи и с мен, и с Мартин, Бербатов, Христо Йовов, Илиян Стоянов. Те бяха търпеливи към нас, дадоха ни шанс и ни защитаваха, но в момента това не го виждам и е разочароващо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички