Sportline се добра до първото интервю на Бербатов в ПАОК


Sportline се добра до първото интервю на Бербатов в ПАОК

2152 0

Димитър Бербатов даде първото си интервю като футболист на ПАОК, малко след официалното му представяне на ст. "Тумба". Направи го за ПАОК TV в съблекалнята. Sportline пръв се добра до него и ви го представя в пълния му вид.

- Г-н Бербатов, първо добре дошъл в семейството на ПАОК.  Няколко минути след официалното ви представяне, какви емоции изпитвате?

- Беше невероятно. Както казах отвън (на стадиона пред феновете), смятам, че не заслужавах подобно нещо. Благодаря им за посрещането! Благодаря на всички, които направиха трансфера възможен. Най-вече на г-н Савидис, бяха няколко луди дни, но аз вече съм тук. Мислите ми са насочени към тренировките, мачовете и вкарването на голове. И разбира се да направя всички фенове щастливи. 

- Споменахте г-н Савидис, какво всъщност направи той, за да дойдете тук?

- Понякога трябва да си убедителен. Да те накарат да почувстваш, че мястото е специално. ПАОК има млад треньор (Игор Тудор), срещу когото играл. Познавам го добре. Той разполага с добър отбор. Надявам се с моето пристигане да помогна на по-младите си съотборници, с каквото мога и на рождения ден на клуба, който навършва 90 години, да направим нещо специално.

- Феновете на ПАОК нямат търпение да ви видят в игра, кога ще се случи това?

- Трябва да питате треньора, това решава той. Аз ще тренирам с отбора, в очакване на първия мач. Знам, че атмосферата ще бъде специална и го очаквам. 

- Вие сте един от най-добрите голмайстори в историята на футбола. Какво ви кара да продължавате да играете?

- Обичам футбола, през целия си живот съм играл футбол. Когато остаряваш искаш да играеш повече и повече...Ще се опитам да покажа най-доброто, на което съм способен. Когато съм на терена искам да давам на хората нещо, което да гледат с удоволствие, да му се възхищават. 

- От какво ще сте доволен след една година?

- Надявам се на добро представяне на отбора като цяло, да помагам на младите момчета, да радвам треньора с моите голове и асистенции. И разбира се ако може да спечелим някой трофей за 90-годишнината на ПАОК това ще бъде фантастично.

- Какво най-много обичате да правите - голове, асистенци или удоволствие на публиката?

- Да помогна на отбора, колкото мога. Ако трябва да съм честен, не ме интересуват моите голове и асистенции. Искам ако мога да съм полезен по някакъв начин, със съвети или да ме гледат как играя и да се учат от мен, все едно.

- Споменахте, че вие и феновете сте като братя. Това дава ли ви допълнителна мотивация?

- Казах ви, че моят баща е роден на 50 километра от границата. Моето родно място се намира там, така че ние сме толкова близки, че ви чувствам като братя. Идвам за пръв път тук, но ако трябва да бъда честен, чувствам се като у дома си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички