Мъри Стоилов става най-скъпоплатения български треньор в историята


Мъри Стоилов става най-скъпоплатения български треньор в историята
Снимка: Оф. сайт на Астана

2710 0

Най-добрият български треньор Станимир Стоилов ще стане най-скъпоплатения ни наставник в историята.  В четвъртък българинът подписа договор с националния отбор на Казахстан и напусна досегашния си тим Астана. Според изданието Nur.kz заплащането на родния специалист се равнява на 800 млн. тенги, което е 2 млн. евро.

Целта, която бе поставена от федерацията по футбол пред Стоилов е добро представяне в Лигата на нациите, който започва през септември. Дебютът на Мъри начело на Казахстан е на 23 март в Унгария, а няколко дни по-късно той ще се изправи срещу България във втора контрола.

На 8 януари тази година ръководството на Астана съобщи, че Стоилов е продължил договора си с клуба. Бившият треньор на Левски първо подписа с Астана през юни 2014 г., а по-късно споразумението му бе удължено до 31 декември 2017 г. Под негово ръководство Астана стана шампион на Казахстан през 2014, 2015, 2016 и 2017 г., като през 2015 г. тимът на стана първият представител на страната, стигнал до груповия етап на Шампионската лига. През 2016 и 2017 г. Астана участва в групите на Лига Европа. В България Мъри изведе Левски до успех в първенството през 2006 и 2007 г. и до групите в Шампионска лига.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички