Мъри Стоилов се скара с голмайстора си, натири го от отбора


Мъри Стоилов се скара с голмайстора си, натири го от отбора

1352 0

Българският треньор в Казахстан Станимир Стоилов показа твърда ръка във водения от него Астана. Той се разсърди на водещия си голмайстор и го извади от състава за неопределено време, съобщава abctv.kz.

Виновникът е нападателят Жуниор Кабананга. Той вбесил треньора с изказването, че е уморен от участието си в мачовете за националния отбор на Конго и не може да играе в мача от първенството срещу Атирау. Заради тази изцепка Стоилов не го включи в групата за гостуването на Виляреал в Лига Европа.

Българският специалист е спокоен, въпреки липсата на голмайстора си, тъй като и без него Астана разгромява Атирау на 9 септември.

В първенството Кабананга е вкарал 15 гола и е само на 2 попадения от лидера в голмайсторската класация.

"Играчите получават заплата от Астана и ако не могат да играят и за клуба, и за националния отбор, трябва да направят избор в полза на клуба. Няма да се кланяме на никого, ако човек не иска да се придържа към правилата в отбора, то той не ми е нужен и ще тренира с дубъла", заяви Стоилов по повода.

Изданието съобщава, че това не е първият конфликт между треньора и играча. Сега над наскоро преподписалия с клуба нападател е надвиснала сериозна угроза да не играе за дълго време. Особено, ако Астана се справи без него във визитата си на Виляреал.

Мачът е на 14 септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички