Митрев разкри кой измежду Локо (Сф) и "Левски" му е на сърце


Митрев разкри кой измежду Локо (Сф) и "Левски" му е на сърце
Снимка: Официален сайт на Шериф

2316 0

Вратарят на Шериф Тираспол Божидар Митрев даде първото си интервю като играч на молдовския клуб. Освен за кошмарния си първи мач в Лига Европа, в който инкасира за 28 минути три гола, той говори и за престоя си в Локо (Сф) и "Левски", както и за националния отбор.

Божидар, разкажи как те посрещна отборът?

- Благодаря, чувствам се добре. Посрещнаха ме много топло. Приятно ми е да съм тук. Отборът ни е много силен и се надявам, че ще вземем реванш и ще спечелим втория мач с Од. Мисля, че все още имаме шанс да продължим пътя си в турнира.

Преди да преминеш в Шериф, съветва ли се с Исмаил Иса и Владислав Стоянов?

- Не, с никого не съм се съветвал. Вече бях слушал за Шериф. Затова даже не се замислих, когато получих предложение да премина в отбора.

Само няколко дни след като премина в Шериф, ти излезе на терена срещу Од. Какво си помисли, когато разбра, че ще излезеш титуляр?

- Аз, както и целият отбор, мислихме как да победим. Но в мача с Одд нещата не ни се получаваха и всички съжаляваме за това. Дадохме инициативата на съперника, след което не съумяхме да се върнем в мача. Нямахме и достатъчно моменти, за да променим ситуацията на терена.

Според теб какво не му достигна на отбора в мача с Одд?

- Трудно е да се каже. Вероятно започнахме мача в бавно темпо и не успяхме да пренесем на терена идеите, за които ни говори треньорът. В допълнение допускахме ненужни грешки, за които съперникът ни наказа.

Какво трябва да направи Шериф, за да спечели уверено в реванша и да продължи в следващия кръг?

- Трябва да вярва в себе си и в своите сили. Трябва да покажем характер. Вярвам, че ако вкараме бърз гол, ще можем да създадем необходимото напрежение пред съперниковата врата. Най-важното е да направим всичко възможно, за да победим.

Ти изигра немалко мачове в евротурнирите, в това число срещу отбори като Вердер, Челси и Лацио. Какво си спомняш най-ясно?

- Наистина изиграх много мачове в евротурнирите и за мен всички те са запомнящи се. Да попаднеш в Шампионска лига или Лига Европа никак не е лесно. В тези турнири те наказват за всяка грешка, в което се убедихме и ние в мача срещу норвежците. Затова е нужно винаги да запазиш концентрация и мотивация, когато играеш на толкова високо ниво, и да използваш своите шансове.

Играейки за втория отбор на Левски (София), ти вкара гол от своята половина на игралното пооле. Как успя да го направиш?

- Даже не знам как се случи. Беше преди 7-8 години. Този гол беше изненада за мен. Всичко беше лесно. Ритнах топката от своята врата и тя попадна в тази на съперника.

В България си играл само за два отбора: "Левски" и Локомотив (София). Кой от двата отбора е по-близо до теб?

- И двата отбора са близки до мен. В "Левски" преминах още като дете и израснах като футболист. С този отбор спечелих три шампионски титли и изиграх много мачове в Европа. А в Локомотив ме приеха много сърдечно. Там се утвърдих като национален вратар. Миналият сезон беше много добър за Локомотив. Отборът влезе в групата на лидерите и зае трето място. Не мога да избирам измежду двата клуба. Останали са ми добри чувства и към двата клуба.

С какво би могъл да сравниш софийското дерби "Левски" - ЦСКА?

- Едно от най-големите дербита не само в България, но и в света. Има 12 велики дербита в историята на футбола и "Левски" - ЦСКА е едно от тях.

Винаги ли си бил вратар? Може би си искал да се пробваш и на друга позиция?

- Да, винаги съм бил вратар, още от дете. Харесва ми тази позиция. Ако не бях вратар, щях да се пробвам като нападател, защото веднъж вече вкарвах за дубъла на "Левски" (смее се).

На кой от съвременните вратари симпатизираш?

- Харесвам много от колегите си. Сега има много добри вратари, от които уча по нещо. Когато бях по-малък, просто се възхищавах на вратарите. А сега гледам на всеки от тях по-зряло, по-професионално.

През февруари ти дебютира за националния отбор на България в мача срещу Румъния. Какви емоции изпита, когато получи повиквателна?

- Изпитах много приятни емоции, защото ми беше първи мач за България. Показах себе си в нелоша светлина и това е позитивният момент за мен. Завършихме 0:0. След това играхме с Малта, където също играхме достойно. Радва ме фактът, че се укрепих в националния отбор. И се надявам, че в следващия мач срещу Норвегия ще победим и ще си гарантираме участие на Евро 2016.

Какво означава за теб да играеш за националния отбор?

- Преди всичко е чест. В крайна сметка всеки футболист мечтае да играе за националния тим и да представлява страната си на най-високо международно ниво.

Какво ти помага в стремежа ти да станеш успешен футболист?

- Има много фактори, които ми помагат. Основният сред тях е характерът, волята и постоянното желание да се развивам. Също така трябва винаги да завършваш това, което си започнал, и никога да не се отказваш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички