Митко Бербатов разкри кой е най-големият му идол във футбола


Митко Бербатов разкри кой е най-големият му идол във футбола
Снимка: Getty Images / Guliver

3869 0

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов разкри, че неговият идол като малък се е казвал Алън Шиърър. 37-годишният българин призна, че е бил огромен фен на най-резултатния голмайстор в историята на Висшата лига като облече негова фланелка. Бербатов сподели в интервю пред списание „FourFourTwo”, че е подкрепял първоначално Блекбърн, заради Шиърър, а после и тима на ,,свраките“.

"Шиърър беше невероятен, той отбелязваше от всяка една позиция. Помните неговия начин за отпразнуване, нали? Беше легендарно. Родителите ми купиха тениска с неговия номер 9, когато бях малък, защото знаеха колко много го обичам като футболист. По-късно я загубих, но наскоро майка ми се обади и ми сподели, че я е открила. Израдвах се като малко дете“.

Българският нападател си спомни и паметния двубой с фланелката на Манчестър Юнайтед срещу Блекбърн на „Олд Трафорд“, когато отбеляза пет попадения във вратата на английския страж Пол Робинсън и се присъедини към Анди Коул и неговия любимец Шиърър, като единствените трима, които са вкарвали пет пъти в един мач.

„Щях да отбележа и шести, но Робинсън спаси. Горд съм, че се превърнах в първия чужденец във Висшата лига, който вкарва пет гола в един мач. Да бъда в компанията на Коул и Шиърър по този показател е нещо невероятно“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички