Как свещеното чудовище Стоичков помогна на Чочев


Как свещеното чудовище Стоичков помогна на Чочев
Снимка: sport.livesicilia.it

2148 0

"Благодарение на Стоичков и Якини, аз имам всичко в Палермо", са първите думи на Ивайло Чочев. Български национал, дошъл преди година в Сицилия. А днес вече е поредният диамант на шефа Маурисио Дзампарини. Чочев обаче не лети високо, нито с Палермо, нито с националния тим, с който ще гостува на "Ренцо Барбера".

"Надявам се, че този мач ще бъде щастлив за мен", споделя халфът.

Здравей, Чочо

Много малко е необходимо, за да разчупиш леда с това момче. Ивайло Чочев е всичко друго, но не и плах играч. Обича да сложи своя крак между тези на противника и да вземе топката. Но той показа, че може и да вкарва.

Победите с Етрополе

Етрополе е село (б.р. - град), в който живеят около 20 000 души. Но именно там се променя съдбата на Чочев, срещайки свещеното чудовище на българския спорт Христо Стоичков. Младокът е част от школата 5 години и расте сериозно в този период.

"Спечелихме титла до 17 години, а малко след това заиграх в "Б" група. Стоичков ми помогна много, аз винаги ще му бъда благодарен за това. С него не съм имал много контакти, но ние се чуваме по специални поводи, примерно когато имам рожден ден", споделя Чочев.

Той прави логичен трансфер за България - в рекордьора по титли ЦСКА. Като дете е имал близки срещи с Барселона, със Селтик. Но преди да подпише с Палермо, бе близо до Монако.

"В Палермо имам всичко, което ме кара да мисля, че съм направил правилния избор. Морето, храната, но също така и президента и съотборниците", разкрива Чочев.

Животът в Сицилия

Човекът, който му помага в Сицилия, е словенецът Синиша Анджелкович. Именно той е човекът, който води българина за пръв път до храма "Санта Росалия".

"Миналата година аз научих много от Барето. Силен играч, който обаче напусна. Сега треньорът разчита на нас, младите", казва Чочев. И е факт - в Палермо се подготвя подмладяване, а децата в тима са готови да избухнат.

"За мен е най-важно моето физическо състояние. Миналата година изиграх добър сезон, но винаги може да се подобря. В Серия А е много по-трудно. Има много силни отбори и играчи. Но ние трябва да продължим да даваме най-доброто на терена. Амбициите ни не липсват, въпреки че когато става въпрос за Европа, винаги се опитваме да летим високо. Да стъпим на международна сцена е мечта на всички. Но основната ни цел е спасението", разкрива Чочев.

Браво, Якини

"Якини е човек, твърде важен за мен и за целия отбор. Аз научих много от него, във всяка тренировка се развивам. Искам да му благодаря. Сънувам Пирло и Йозил, но знам, че сега ролята ми в Палермо е различна. Треньорът най-добре знае как да ме използва", споделя българският национал.

"Надявам се да бъда титуляр срещу Италия през септември. Надявам се на подкрепа от "Ренцо Барбера", дори и малко, Както за мен, така и за Васкес", завършва Чочев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички