Фиорентина няма да взима заместник на Астори - интегрира ученика му Петко Христов в А-тима


Фиорентина няма да взима заместник на Астори - интегрира ученика му Петко Христов в А-тима
Снимка: принтскрийн

2886 0

На голям успех може да се радва скоро българският футбол. Страната ни отново може да има представител в Серия А, и той няма да е в клуб, който се бори за оцеляване.

Говорим, разбира се, за защитника на Фиорентина Петко Христов. Вчера той бе в групата на "виолетовите" за мача с Беневенто в Серия, като зае мястото на починалия преди около седмица капитан на тима Давиде Астори.

Талантът на Славия неслучайно е взет в групата от треньора Стефано Пиоли. SportLive.bg проучи ситуацията и установи, че Фиорентина няма да привлича нов защитник на мястото на Астори, а ще популяризира в първия отбор млад играч от академията. Момче, което е работило дълго време през сезона и се е учило от големия капитан. И това момче е българинът Петко Христов.

В Италия пишат, че "вътрешните хора" от флорентинския клуб говорят много добре за Христов. Освен това той е имал възможността да се сближи с Астори и да научи много от него, докато тренираше с първия тим, след доброто си представяне в младежкия тим.

Че е много признателен на покойния капитан за подкрепата и наученото от него, Петко показа и с пост в социалните мрежи в деня на смъртта на италианския национал.

"Сбогом, Давиде. Ти беше един от най-добрите за мен, беше един от любимите ми защитници. Имах удоволствието да играя с теб и да науча много неща не само на терена... Ти бе непрекъснато с усмивка на лицето, която никога няма да забравя. Приятно пътуване до виолетовия рай. Винаги ще бъдеш в сърцето ми, КАПИТАНЕ!", написа българският футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички