Доживяхме: Българските треньори прогониха руските от Казахстан


Доживяхме: Българските треньори прогониха руските от Казахстан
Снимка: SportLive.bg

4203 0

България в нито един момент в историята си не е могла да се съревновава с големите по отношение на подготовката на футболни треньори. Да не говорим да ги надминава. Но нещо такова е на път да се случи днес, поне в съотношението България - Русия, и поне в бившата Съветска република Казахстан.

Излиза, че в момента българските треньори са по-търсени и по-ценени от руските си колеги. Това заяви бившият треньор на Амкар (Перм) Рустем Хузин. Той посочи, че в момента няма почти никакви негови сънародници треньори в казахстанската Премиер лига.

"Имах много предложения - от Казахстан, Армения, Азербайджан. Но не се получи. В Казахстан сега големият акцент е върху българските треньори. Сега за руски специалисти няма голямо търсене. В Казахстан, например, почти няма останали такива", коментира Хузин пред медии в Казахстан.

Както е известно, българската инвазия в страната започна със Станимир Стоилов, който постигна немислими неща начело с Астана у дома и в Европа, а в момента води националния отбор на страната. Стойчо Младенов и Георги Дерменджиев също водят елитни клубове в Казахстан.

До неотдавна още двама родни специалисти работеха в Премиер лигата - Димитър Димитров-Херо, който напусна Иртиш, за да поеме Лудогорец, и Илиан Илиев, който сега води Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички