"Corriere dello Sport" разкри къде ще играе Чочев и го обяви за "оазис в пустинята"


"Corriere dello Sport" разкри къде ще играе Чочев и го обяви за "оазис в пустинята"
Снимка: Getty Images/Guliver

1993 0

Изключително ласкав материал за българския национал Ивайло Чочев пусна авторитетният италиански вестник "Corriere dello Sport". В него е упоменато и къде ще играе халфът през предстоящия сезон. Според изданието той ще остане в Палермо, въпреки изпадането на отбора в Серия Б.

"Чочев - халфът с визия за гола и един от неизменните играчи", е заглавието на материала, в който бившият играч на ЦСКА е определен за "оазис в пустинята" за Палермо.

"В Серия Б той може да бъде този, който ще прави разликата, пише "Corriere dello Sport". - Новият Палермо още не е ясен, но ако в този момент се опитаме да посочим ключовите играчи в предстоящия сезон, българинът ще бъде от тези, които имат запазено място на първия ред".

"Ясно е, че не е лесно да се дават добри оценки на играчи, допринесли за изпадането в Серия Б, но, анализирайки резултатите на отделните лица по време на сезона, Чочев, подобно на Рисполи или Несторовски, не заслужава да свърши сред изпадналите", продължава анализът.

Изданието посочва позитивите на българина през кампанията в Серия А - 4 гола, един от които решаващ - за Купата на Италия срещу Бари, и 3 в лигата срещу Торино, Аталанта и Ювентус. Според анализатора това е особено насърчително, особено в контекста на това, че е бил част от отбор, пълен с недостатъци и доказал, че не е за елита.

Друго важно предимство на българския национал бил фактът, че с увереността си пред гола той е помогнал на Палермо да се "възстанови" от зависимостта си от Несторовски и да намери алтернатива за гола.

"Чочев е свързан с Палермо до 2020 г. и се очаква да остане в отбора, въпреки някои сигнали в българската преса", пише още италианското издание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички