Чочо - глупакът, без който никой треньор на Палермо не може


Чочо - глупакът, без който никой треньор на Палермо не може
Снимка: принтскрийн

3897 0

Полузащитникът на Палермо и България Ивайло Чочев стана герой на материал в две италиански издания тази седмица. За него писаха и "Corriere dello Sport", и "La Repubblica", а отзивите са положителни, макар и интересно предадени.

Според Corriere dello Sport българинът е "грозно пате, което се опитва да стане лебед". Той се е ползвал с подкрепата на треньора Бруно Тедино, дори и в най-тежките моменти за играча и за клуба. Сега полузащитникът убеждава всички. Една от причините за това е фактът, че с двата си ценни гола в последните две гостувания на тима той е избутал отбора си на върха в класирането. Посочва се, че тежестта на Чочев в Палермо е нараснала експоненциално през последните седмици.

Авторитетното издание разкрива и любопитен факт - Тедино нарича своя възпитаник с галеното име "Чочо".

"Сега, с двата си ценни гола, грозното пате даде да се разбере ясно какво може да направи с розовите цветове", пише Corriere dello Sport.

La Repubblica добавя, че българският национал е бил стегнал куфарите си да напусне Палермо, след като Спал го е поканил да остане в Серия А. Тогава идва новият треньор Тедино и всичко се е променило.

"Отначало феновете го взеха за глупак, но сега фактите говорят", посочва изданието и прави още една интересна дефиниция на нашето момче: "Чочев е дизел. Отначало не показва своите качества. Но всеки, който го тренира, винаги се фокусира върху него".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички