Българин е водил китайския отбор на Тевес


Българин е водил китайския отбор на Тевес

1714 0

Карлос Тевес изостави любимия си Бока Хуниорс, където бе като бог, за да се превърне в най-скъпоплатеният играч в света. Направи го заради Шанхай Шенхуа, който му дава невижданите досега 40 млн. евро годишно. В клуба са още Демба Ба и Обафеми Мартинс. Треньорът е уругваецът Густаво Пойет.

Преди 20 години български специалист тренира отбора, за който всички говорят днес. Името му е Йордан Стойков-Бумбо, който бе начело на Шанхай Шенхуа през 1997 година, пише вестник "Труд".

Три сезона по-късно отборът бе поет от сърбина Люпко Петрович, бивш треньор на Левски и Литекс. В Шанхай Шенхуа са играли и трима българи – Валентин Станчев, Янко Вълканов и Димитър Васев. През отбора е минал и бившият левскар Нешко Милованович.

Преди да вземе Тевес, част от този тим бяха мегазвезди като Дидие Дрогба и Никола Анелка. Треньор бе и френската легенда Жан Тигана. Отборът играе на стадион „Хонгку“ с капацитет 33 060 места, а средната посещаемост е 22 690 зрители.

Ако се питате кой точно ще плаща заплатата от 40 млн. евро на Тевес, това е "Грендландия холдинг“. Фирмата се управлява от правителството в Шанхай. Холдингът може да се похвали с 450 млрд. долара оборот на година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички