Българин е част от най-големия успех на Люксембург във футбола


Българин е част от най-големия успех на Люксембург във футбола
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1802 0

Смятаното доскоро за джудже и във футболно отношение, а не само заради територията си Велико херцогство Люксембург вече има своя велик момент и в най-популярната игра с топка по света. Дюделанж елиминира шампиона на Румъния Клуж в плейофа за влизане в групите на Лига Европа след победа и във втория мач. Така отборът, в който от началото на 2017 г. се подвизава бившият български младежки национал Едисон Йорданов, стана първият представител на Люксембург в същинската фаза на един от двата европейски турнира.

В Румъния тимът на Йорданов се погрижи за суперсензацията с успех с 3:2. Дюделанж бе спечелил с 2:0 домакинството си и така с общ резултат 5:2 влезе в групите. Едисон се появи на терена в Клуж-Напока в 79-ата мин. Преди шампиона на Румъния Дюделанж отстрани в квалификациите първенеца на Полша Легия (Варшава). Така че няма как големият успех на Дюделанж”да е плод на късмет.

В пресевките за Шампионска лига Едисон и колегите му отпаднаха от унгарския “МОЛ Види”, който след това се справи и с Лудогорец. Треньор на Йорданов в шампиона на Люксембург е германецът Дино Топмьолер. Той е син на Клаус Топмьолер, който даде път на Димитър Бербатов в големия футбол, налагайки го в Байер (Леверкузен), пише "24 часа".

Топмьолер-младши преквалифицира Едисон в десен защитник. Преди това на клубно ниво в Германия, а и в младежкия национален отбор на България той играеше като офанзивен полузащитник. В групата си Дюделанж и Йорданов ще се изправят срещу един от европейските грандове, макар и с позавехнала слава в момента - Милан, Олимпиакос и Бетис. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички